Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lexmark omzetgroei 17 procent vierde kwartaal

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GCI HOLLAND PR

Lexmark omzetgroei 17 procent vierde kwartaal

Lexmark maakt een omzetgroei bekend van 17 procent in het vierde kwartaal


- - Opbrengsten per aandeel bereiken een nieuwe recordhoogte in 2000 -
-

NAARDEN, 25 januari 2001 Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) heeft een recordomzet bekendgemaakt, zowel over het vierde kwartaal als over het hele jaar 2000.
De omzet in het vierde kwartaal bedroeg $ 1,096 miljard, een stijging van 9 procent (17 procent in constante valuta) ten opzichte van 1999. De nettowinst per aandeel bedroeg 64 dollarcent, vóór aftrek van de éénmalige kosten van 22 dollarcent, die betrekking hebben op het eerder aangekondigde reorganisatieplan. Over het jaar 2000 is de omzet met 10 procent toegenomen (16 procent in constante valuta) tot een recordbedrag van $ 3,807 miljard en de nettowinst per aandeel bedroeg $ 2,35, vóór aftrek van de éénmalige kosten.

'Wij zijn erg tevreden over deze omzetgroei in constante valuta van 17 procent in het vierde kwartaal,' zei voorzitter en CEO Paul J. Curlander. 'We hebben het jaar 2000 wat betreft de consumentenvraag goed afgesloten. We zagen een zeer sterke groei in de totale levering van printers, met name van inkjetprinters, low-end laserprinters en kleurenlaserprinters, met groeicijfers die veel hoger lagen dan de gemiddelde groei op de printermarkt. Deze groei resulteerde in een groter marktaandeel, waardoor de komende jaren ook een sterke groei van de levering van toebehoren is te verwachten.'

De recordomzet van Lexmark in het vierde kwartaal, dat eindigde op 31 december, bedroeg
$ 1,096 miljard, een toename van 9 procent, tegen een omzet van $
1,003 miljard in dezelfde periode in 1999. Zonder de negatieve effecten van de valutakoersen zou de groei in vergelijking tot vorig jaar zelfs met 17 procent zijn toegenomen.
De bedrijfskosten stegen in het vierde kwartaal met 7 procent, maar namen af tot 19,5 procent van de omzet, een verbetering van 0,5 procent ten opzichte van 1999. De bedrijfsresultaten bedroegen $ 124 miljoen tegen $ 145 miljoen in het vierde kwartaal van 1999. De nettowinst per aandeel bedroeg in die periode 64 dollarcent tegen 73 het jaar daarvoor.

'Zoals al eerder gezegd, hebben we het jaar 2000 afgesloten met een sterk toegenomen vraag,' verklaarde Curlander. 'We zijn voorzichtig wat betreft de vraag naar computers in de Verenigde Staten en de investeringen in het bedrijfsleven, maar we verwachten in het eerste kwartaal een resultaat van 55 tot 61 dollarcent per aandeel. Op basis van onze resultaten in het vierde kwartaal en de vooruitzichten in 2001, gaan we nog steeds uit van een groei van 15 tot 20 procent per aandeel over het gehele jaar.'

AANVULLENDE INFORMATIE

Overzicht van het vierde kwartaal:

De omzet van printers en toebehoren is 21 procent gestegen in constante valuta
De recordomzet van Lexmark in het vierde kwartaal, dat eindigde op 31 december, bedroeg
$ 1,096 miljard, een toename van 9 procent, tegen een omzet van $
1,003 miljard in dezelfde periode in 1999. Zonder de negatieve effecten van de valutakoersen zou de groei in vergelijking tot vorig jaar zelfs met 17 procent zijn toegenomen.
De omzet van alleen printers en bijbehorende toebehoren is in alle belangrijke afzetgebieden gestegen en was 13 procent hoger dan het voorgaande jaar en zou zelfs 21 procent hoger zijn geweest zonder de negatieve effecten van de valutakoersen. De bruto winstmarge bedroeg 30,8 procent in het vierde kwartaal tegen 34,4 procent een jaar eerder vanwege de lagere winstmarges voor hardware, de kosten van luchtvracht, de nadelige effecten van de valutakoersen en de verschuiving in de afzet van producten.

De schulden ten opzichte van het totale kapitaal van Lexmark bedroegen op 31 december 2000 16 procent tegen 25 procent aan het einde van het derde kwartaal. De uitgaven die ten laste kwamen van het kapitaal bedroegen $ 104 miljoen in het vierde kwartaal, waarvan het grootste deel werd uitgegeven aan de ontwikkeling van nieuwe producten en de uitbreiding van de capaciteit. Het bedrijf kocht gedurende het kwartaal voor $ 9 miljoen 225.000 aandelen terug, tegen prijzen die varieerden van $ 38,25 tot $ 42,00. Aan het einde van het jaar was voor het terugkopen van aandelen nog $ 118 miljoen beschikbaar.

Overzicht van het jaar 2000:

De omzet van printers en toebehoren groeide 20 procent in constante valuta
De jaaromzet van Lexmark in 2000 bedroeg maar liefst $ 3,807 miljard, een groei van 10 procent in vergelijking tot de omzet van $ 3,452 miljard in 1999. Zonder de negatieve effecten van de valutakoersen zou de omzetgroei 16 procent zijn geweest in vergelijking tot vorig jaar.
De omzet van alleen printers en bijbehorende toebehoren is in alle belangrijke afzetgebieden toegenomen en is 15 procent hoger dan het jaar daarvoor. De omzet zou zonder de negatieve koerseffecten met 20 procent zijn gestegen. De bruto winstmarge was 33,0 procent in 2000 tegen 35,6 procent het jaar daarvoor.

De bedrijfskosten namen in 2000 toe met 6 procent, maar liepen terug tot 21,0 procent van de omzet, een verbetering van 0,8 procent ten opzichte van 1999. De bedrijfsresultaten bedroegen $ 457 miljoen tegen $ 477 miljoen een jaar eerder. De winst per aandeel in dat jaar bereikten een recordhoogte van $ 2,35 tegen $ 2,32 in 1999.

Overige resultaten
In 2000 heeft Lexmark haar inkjetprinters uit de 'Z'-lijn geheel aangepast. In het november- en decembernummer van PC World stonden twee printers uit deze lijn op de plaatsen 1 en 2, en stonden zelfs vier printers in de top zes. De multifunctionele Z82 Lexmark-printer met scan-, print- en kopieerfuncties werd op de Amerikaanse markt gebracht en zorgde voor uitstekende verkoopresultaten. Het bedrijf introduceerde ook een nieuw aanbod van monochroom en kleuren laserprinters met uitstekende prestaties tegen zeer scherpe prijzen. De innovatieve printoplossingen opende nieuwe afzetkanalen en er kwamen nieuwe samenwerkingsverbanden tot stand.


-----

Op de homepagina van de 'Lexmark Investor Relations' - investor.lexmark.com - is een volledige herhaling en een transscriptie van de telefonische conferentie met analisten beschikbaar, die op maandag 22 januari 2001 om 8.30 Eastern Standard time, heeft plaatsgevonden.

Lexmark
Lexmark is een toonaangevend, wereldwijd ontwikkelaar, producent en leverancier van printoplossingen, waaronder laser- en inkjetprinters, bijbehorende verbruiksartikelen en services, voor zakelijk en thuis-gebruik in meer dan 150 landen. Lexmark werd in 1991 opgericht en rapporteerde over 2000 een omzet van 3,8 miljard dollar. Lexmark is op het Internet te vinden op www.lexmark.nl.
Engelstalige persberichten zijn te vinden op
www.lexmark.com/corporate.

Lexmark en Lexmark met het diamantontwerp zijn handelsmerken van Lexmark International, Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en/of in andere landen. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

'Safe Harbor'-verklaring van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995: Verklaringen in deze uitgave die geen betrekking hebben op historische feiten, zijn voorspellingen en houden risico's en onzekerheden in. Deze risico's en onzekerheden kunnen bestaan uit, maar zijn niet beperkt tot veranderingen in de politieke of economische toestand in een land of regio, de invloed van producten en prijzen van concurrenten, de moeilijkheden bij de productie en de levering, de marktacceptatie van nieuwe producten en prijzen, koersschommelingen, de mogelijkheid van het vergroten van de productiecapaciteit van printers en toebehoren, de toegenomen investeringen voor de ondersteuning van productontwikkeling en de uitbreiding van de capaciteit, conflicten tussen verkoopkanalen, intellectueel eigendom en andere wettelijke claims en uitgaven, de uitkomst van in behandeling zijnde en toekomstige rechtszaken of overheidsprocedures en andere risico's die in de Securities and Exchange Commission-bestanden worden beschreven. Het bedrijf is niet verplicht om verklaringen over toekomstverwachtingen bij te stellen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...