Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.05 uur
Winkeldief betrapt

HOUTEN Op woensdag 24 januari werd op de Spoorhaag een man op winkeldiefstal betrapt.

Omstreeks 17.30 uur zag een personeelslid van een winkel aan de Spoorhaag dat een man enige kledingstukken in zijn tas en enige cosmetica-artikelen in zijn jas stopte. De man passeerde vervolgens de kassa zonder deze goederen af te rekenen. Het personeelslid liep achter hem aan en hield hem aan. De man, 37 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. De man is na te zijn verhoord, heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Teveel gedronken

NIEUWEGEIN Op donderdag 25 januari is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Omstreeks 01.25 uur zagen politiemensen een automobilist over de Florijnburg rijden. Zij reden achter de auto aan en controleerde de bestuurder op de Jadedrift. Zij constateerden dat de man naar alcohol rook en verzochten hem een blaastest af te leggen. Hij blies een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken. De man, 54 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden. Hij wilde echter niet in de politieauto plaatsnemen en verzette zich. Daarop werd hij met gepast geweld naar de grond gebracht, geboeid en vervolgens in de politieauto geplaatst. Hierbij liep de man een klein wondje boven zijn linkeroog op.

Bij de blaastest op het politiebureau blies hij 410 ug/l. (1,05 promille). Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Verlichtingscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdagavond 24 januari een verlichtingscontrole gehouden.

De controle vond tussen 19.00 uur en 20.30 uur op de Herenstraat plaats. 9 fietsers werden bekeurd voor het niet voeren van verlichting, 2 bromfietsers voor het niet dragen van een helm, 1 voor het niet hebben van een bromfietscertificaat, 5 autobestuurders werden bekeurd voor het rijden in strijd met de geslotenverklaring en 1 voor het niet dragen van de autogordel.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 24 januari op meerdere plaatsen snelheidscontroles gehouden.

De radar stond tussen 09.00 uur en 10.00 uur op de Batauweg opgesteld. Van 645 voertuigen werd de snelheid gecontroleerd, 18 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed met een snelheid van 70 km/u.

Tussen 10.05 uur en 11.05 uur werd er gecontroleerd op de Sluyterslaan. Van de 520 passerende automobilisten hielden er zich 14 niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie