Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwegein registreert 722 boetes in 4e kwartaal 2000

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Verkeersveiligheidcampagne: 722 boetes in 4e kwartaal 2000 (25 januari)

Sinds september vorig jaar wordt de voorlichtings- en handhavingscampagne Veilig door Lopikerwaard en Nieuwegein gehouden. Daarbij worden in dat gebied dagelijks controles gehouden gericht op o.a. snelheid, rood licht, dragen van de helm / gordel en alcohol. Dat leidde in oktober, november en december tot in totaal 722 processen-verbaal. De campagne is een initiatief van de politie, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht, de gemeente Nieuwegein, de Lopikerwaard-gemeenten en de provincie Utrecht.

Bij de controles werd het niet dragen van de autogordel het meest bestraft: 318 keer. Ook werd onder meer proces-verbaal opgemaakt tegen 41 bromfietsers die geen helm droegen. Er werden twee rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die de maximum snelheid overschreden met meer dan 50 kilometer.

Het doel van de verkeerscampagne is het verbeteren van de verkeersveiligheid op de wegen in en om Nieuwegein. Dit gebeurt door weggebruikers te confronteren met de geldende verkeersregels en met de gevolgen van het niet naleven daarvan. De campagne duurt minimaal één jaar.

Effectmeting
Binnen de gemeente Nieuwegein en op de wegen in de Lopikerwaard worden zogeheten effectmetingen gehouden. Doel hiervan is om te kijken of de uitgevoerde controles effect hebben. De resultaten worden met elkaar vergeleken gedurende de gehele looptijd van de campagne.

De handhaving door de politie is blijvend, ook als de campagne is afgelopen. Op die manier kan de verkeersveiligheid van de burgers worden gewaarborgd. Nieuws, resultaten en voortgang van de verkeersacties kunt u ook raadplegen op de internetsite van de politie: www.politie.nl/utrecht/projecten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie