Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deadline voor kandidaten Effie 2001 nadert

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

-


Amsterdam, 25 januari 2001

DEADLINE NADERT VOOR KANDIDATEN EFFIE 2001

De jury van de Effie, de prijs voor de meest effectieve communicatiecampagne van Nederland, houdt vast aan de datum van woensdag 31 januari als uiterste inleverdatum voor alle inschrijvingen. Verschillende bureaus en adverteerders hadden de EffieJury verzocht om uitstel. In principe tevergeefs, zo bevestigt EffieJurylid Saskia van Walsum, divisiedirecteur van Mona.

Aftellen is begonnen
De EffieJury realiseert zich dat het voor de deelnemers vaak een hels karwei is om de benodigde marketinggegevens boven tafel te krijgen. "Het afgelopen jaar ligt immers nog maar net achter ons", aldus Van Walsum. Ook merken wij dat bureaus en adverteerders zichzelf soms in tijdnood brengen door hun inzending tot op het laatste moment uit te stellen. Traditioneel vallen de meeste deelnameformulieren pas in de slotweek op de mat. Toch moet de EffieJury ergens een grens stellen. Wij hebben ook tijd nodig om de inzendingen grondig door te nemen. Echt goed gemotiveerde uitzonderingen daargelaten, willen wij daarom vasthouden aan de sluitingsdatum. Maar zowel bureaus als adverteerders hebben nog enkele dagen de tijd. Ik roep hen daarom graag op om een laatste inspanning te doen om bijzondere cases toch vooral in te zenden", aldus Van Walsum.

Bureaus en adverteerders hebben dus nog tot en met aanstaande woensdag om in te zenden voor de Effie. Dit kan in acht categorieen: voedings- en genotsmiddelen, duurzame verbruiksartikelen, overige verbruiksartikelen, diensten, arbeidsmarkt, retail, business-to-business en ideeel/niet-commercieel. De jurering vindt plaats in drie ronden: na de tweede selectie worden de nominaties bekendgemaakt. In een laatste bijeenkomst wordt beslist welke genomineerden welke prijzen ten deel vallen.

De genomineerden horen pas tijdens een spectaculaire bijeenkomst in mei welke prijs zij daadwerkelijk in de wacht slepen. Exacte datum en locatie van deze bijeenkomst wordt op een latere datum bekendgemaakt.


-EINDE BERICHT-

Meer informatie, beeldmateriaal of verzoeken om interviews (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie