Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Weerman op bezoek bij 'De Groene Poolster' in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Weerman op bezoek bij 'De Groene Poolster'.

betreft: week: week 4

'Hoe kan je eigenlijk weerman worden?', was één van de eerste vragen waarop amateur-meteoroloog Nanne uit Hensbroek zaterdagmiddag antwoord moest geven. Gezeten in de inmiddels bekende grote 'Vraag-maar-raak-gast' stoel wist hij bijna twee uur lang antwoord te geven op allerlei vragen van de kinderen.

In zijn inleiding besteedde hij ruimschoots aandacht aan zijn belangstelling voor het weer in zijn jeugd. Vooral de winterse omstandigheden met metershoge sneeuwlagen in zijn geboorteplaats hadden toen grote indruk op hem gemaakt. Later legde hij alle dagelijkse waarnemingen van neerslag, temperatuur, windrichting en uren zonneschijn in zijn dagboek vast. Ook lette hij nauwkeurig op het gedrag van dieren in de natuur en op de ontwikkelingen van de planten in zijn volkstuin.

Juist op het tijdstip van zijn enthousiaste verhaal bevond zich langs de kust op grote hoogte een zeer koude luchtlaag met daaronder een duidelijk warmere laag, die wel eens in delen van Nederland voor een flinke sneeuwlaag zou kunnen zorgen. Deze voorspelling sprak de kinderen erg aan, want het nodigde hen uit om de weersverwachting voor de komende dag te volgen. De zachte winters van de afgelopen jaren en de veranderingen van het klimaat kwam uitgebreid aan de orde en kon aan de hand van een grote kaart goed worden uitgelegd. Omdat diverse weerinstrumenten van de tentoonstelling 'Wat nou weer!?' aanwezig waren, kregen de kinderen een goede indruk van het meten van het weer.

laaste verandering: januari 25, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie