Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanvragen vergunning voor uitvoeren bevolkingsonderzoek

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Aanvragen vergunning voor uitvoeren bevolkingsonderzoek

Om in een vroeg stadium ziekte of risico-indicatoren op te sporen van bijvoorbeeld borstkanker kan een instantie medisch onderzoek onder een groep personen uitvoeren.

Sinds medio 1996 laat de Wet op het Bevolkingsonderzoek vele van deze onderzoeken vrij. Omdat bevolkingsonderzoeken zelf ook risico's met zich kunnen meebrengen, stelt de Wet dat in het geval van onderzoeken naar kanker, ongeneeslijke ziekten en voor onderzoek waar röntgenstraling aan te pas de minister van VWS een vergunning daarvoor moet afgeven.

Procedure

Voor het aanvragen van de vergunning kan het onderstaande formulier worden ingevuld. Na ontvangst van het formulier wordt advies gevraagd bij de Gezondheidsraad. De vergunning of de weigering wordt bekendgemaakt in de Staatscourant. Meer informatie kunt u lezen in de onderstaande toelichting.

Downloads
Nadere toelichting bij het aanvraagformulier

Zie het originele bericht voor ophalen van PDF-bestanden

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie