Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campina Melkunie investeert f 175 miljn. in melkfabriek

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CAMPINA MELKUNIE
www.campina.nl

Campina Melkunie investeert f 175 miljn. in nieuwe melkfabriek

Verdubbeling van productie in Maasdam

Campina Melkunie gaat in Maasdam een compleet nieuwe melkfabriek bouwen naast de bestaande. Met de uitbreiding, die de komende jaren zal worden gerealiseerd, is een totale investering gemoeid van ca. f 175 miljoen gulden.

Het plan, dat een verdubbeling van de melkverwerking in Maasdam betekent, is door de directie van Campina Melkunie aan de centrale ondernemingsraad aangekondigd. Die zal in maart een adviesaanvraag ontvangen.
Door de nieuwbouw in Maasdam wordt een groot deel van de productie van consumptiemelk en melkproducten geconcentreerd in deze vestiging, die zowel voor de aanvoer van melk als voor de afvoer van zuivelproducten gunstig ligt.
Concentratie van de productie is noodzakelijk, omdat verdere groei, synergie mogelijkheden, schaalvergroting, efficiencyverbetering en vernieuwingen in productie en automatisering hiermee mogelijk zijn. De procedures voor de verlening van vergunningen zijn inmiddels opgestart. Voor de uitbreiding van Maasdam volgt Campina Melkunie een gefaseerde aanpak. Volgens de planning zal dit project in 2003 zijn gerealiseerd.
Uitvoering van deze investering betekent de sluiting van twee bestaande vestigingen, namelijk die in Hilversum (consumptiemelk-specialiteiten) en Borne (kwark). Daarnaast zal een deel van de productie van Mona in Woerden (o.a. yoghurts / drinks) worden overgeheveld naar Maasdam. In Woerden zal geïnvesteerd worden in de verdere groei van zoete producten.

De vestiging in Maasdam is onderdeel van Campina Nederland. Deze divisie van Campina Melkunie heeft verder vestigingen in Heiloo, Rotterdam, Hilversum en Eindhoven. De productievestigingen in Woerden en Borne zijn onderdeel van de divisie Mona.

Campina Melkunie is een internationale onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivel- en zuivelverwante consumentenproducten en hoogwaardige ingrediënten voor de voedings- en farmaceutische industrie. De onderneming heeft een jaaromzet van ongeveer 8 miljard gulden en telt 8.000 medewerkers.

Voor meer informatie:
J. Akkerman,
hoofd Communicatie,
Tel. 0418-571321

25 jan 01 15:46

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie