Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstelling 'Een sprookje over de dood' in Eikelenburg

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Rijswijk, 11 januari 2001

Een sprookje over de dood

CREMATORIUM ALS DECOR VOOR THEATERVOORSTELLING

Van donderdag 25 t/m zaterdag 27 januari 2001vormt CVN Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg aan de Eikelenburglaan 7 in Rijswijk het decor voor de theatervoorstelling Een sprookje over de dood . Het stuk wordt gespeeld door het Noord Nederlands Toneel. Met deze voorstelling wil het crematorium de dood, uitvaart en met name crematie herkenbaar en toegankelijk maken voor het publiek. De voorstellingen vangen aan om 20.30 uur en duren tot 21.45 uur. De toegang is gratis. Reserveren is echter noodzakelijk.

Herkenbaar

Onder regie van Fenneke Wekker beelden twee acteurs, Rogier in t Hout en Clinty Thuijls, op licht humoristische wijze, verschillende rouwverwerkende personages uit, zoals de echtgenote, de zoon en de broer. De toneelspelers laten zien dat de dood onderdeel is van het leven. Het is iets waar geen taboe op moet rusten, maar waar juist over gesproken zou moeten worden , aldus Fenneke Wekker. Een sprookje over de dood gaat over het verwerken van het verlies van een dierbare en de wijze waarop nabestaanden daarmee omgaan.

Voorstellingen

Op woensdag 24 januari om 20.30 uur zal speciaal voor genodigden en pers het theaterstuk Een sprookje over de dood worden gespeeld in CVN Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg.

Eikelenburg is de derde van vier crematoria (Beuningen, Rotterdam, Rijswijk en Utrecht) waar de voorstelling wordt gehouden. Na deze reeks is de voorstelling van 1 t/m 3 februari 2001 te zien in CVN Crematorium Daelwijck in Utrecht.

Reserveringen voorstellingen CVN Crematorium en Begraafplaats Eikelenburg onder telefoonnummer 070 396 19 67.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie