Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ICT en Holland Railconsult samen in treinbeheersing

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ICT Automatisering NV
Zoek soortgelijke berichten
ICT Automatisering NV

GEZAMENLIJK PERSBERICHT

ICT EN HOLLAND RAILCONSULT GAAN SAMEN TREINBEHEERSINGSSYSTEMEN ONTWIKKELEN

Rotterdam / Utrecht 25 januari 2001 - ICT Automatisering N.V. (ICT) en Holland Railconsult B.V. hebben een intentieovereenkomst getekend om met ingang van 1 maart 2001 op exclusieve basis samen te werken in de ontwikkeling van treinbeheersingssystemen. Door de krachtenbundeling kunnen zij hun klanten totaalconcepten aanbieden voor de automatisering van het railverkeer.

Door het combineren van het specialisme van Holland Railconsult op het gebied van treinbeheersingssystemen en de IT-kennis van ICT ontstaat een sterke partij op de markt van treinbeheersingssystemen. De ondernemingen kennen elkaar sinds 1993 van de realisering van gezamenlijke projecten zoals het ontwikkelen en onderhouden van software voor railverkeersleiding. De grootste klant van de combinatie wordt Railinfrabeheer, dat complexe systemen voor de (Nederlandse) spoorwegen beheert.

De kwaliteiten van beide ondernemingen zijn sterk complementair en kennen nauwelijks overlapping. Holland Railconsult wordt in de vervoersmarkt gezien als een specialistisch ingenieursbureau met ruime expertise op het gebied van de ontwikkeling en de engineering van systemen voor de beveiliging en beheersing van het spoorwegverkeer. ICT beschikt zowel over deskundigheid van informatietechnologie, als over uitgebreide kennis en ervaring ten aanzien van softwareontwikkelprocessen en resource- en kennismanagement.

Profiel Holland Railconsult
Holland Railconsult is in Nederland toonaangevend in het bedenken van oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken. De onderneming is actief op het gebied van spoortechniek (treindienstbeveiliging en beheersing), kunstwerken, tunnels en stedelijke knooppunten. In deze disciplines wil zij uitgroeien tot een Europese speler van formaat. Dit jaar zal Holland Railconsult met een personeelsbestand van 1.600 medewerkers een omzet van circa 125 miljoen euro realiseren. De onderneming is betrokken bij omvangrijke en complexe projecten als de Hoge Snelheidslijn, de Betuweroute en de spoorverdubbeling Amsterdam Utrecht. Naast de railgebonden werken is Holland Railconsult ook betrokken bij projecten rondom vormgeving en herinrichting van stationsgebieden en stedelijke knooppunten. Holland Railconsult wil zowel haar sterke positie op de bestaande binnenlandse markt handhaven als nieuwe marktsegmenten verder ontwikkelen zoals voor regionale railprojecten (Randstadrail, Rijn Gouwelijn) en metro- , tram-, en bussystemen.

Profiel ICT
ICT is werkzaam op het terrein van embedded software, telecommunicatie en administratieve automatisering. De activiteiten zijn onderverdeeld in ICT Embedded, ICT Telecom en ICT Office. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Telecom heeft als activiteit technische ontwikkeling die plaatsvindt op de markt voor telecommunicatie bij het totale ontwerp, de realisatie en het integratieproces. ICT Office richt zich op de dienstverlening rond de administratieve automatisering, gespecialiseerd in multi-tier, client server en front-office toepassingen. De projecten van ICT worden zowel in-house als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit zes vestigingen in Barendrecht, Eindhoven, Deventer, Groningen, Almere en Maarssen. Per ultimo juni 2000 had ICT 920 medewerkers in dienst. In het eerste halfjaar 2000 boekte ICT een nettowinst van EUR 6,1 miljoen op een netto-omzet van EUR 42,2 miljoen.

/ / / / / / /

Voor nadere informatie ICT:
De heer A. Schot,
directeur ICT Automatisering
Telefoon: 0180 - 646000

Voor nadere informatie Holland Railconsult:
De heer J.M. van den Elzen
Regiomanager
Telefoon: 030 2654189

PERSBERICHT

ICT EN HOLLAND RAILCONSULT GAAN SAMEN TREINBEHEERSINGSSYSTEMEN ONTWIKKELEN

Rotterdam / Utrecht 15 januari 2001 - ICT Automatisering N.V. (ICT) en Holland Railconsult B.V. hebben een intentieovereenkomst getekend om per 1 maart 2001 tot een exclusieve samenwerking te komen voor de ontwikkeling van treinbeheersingssystemen . Door het combineren van de specialistische kennis van Holland Railconsult op het gebied van treinbeheersingssystemen en de IT-kennis van ICT ontstaat een sterke partij op het gebied van treinbeheersingssystemen. Door de krachtenbundeling kan de combinatie klanten totaalconcepten aanbieden voor de automatisering van het railverkeer. Sinds 1993 hebben Holland Railconsult en ICT ervaring opgedaan in gezamenlijke projecten zoals het ontwikkelen en onderhouden van software voor railverkeersleiding. De kwaliteiten van beide ondernemingen zijn sterk complementair met weinig overlapping. Holland Railconsult onderscheidt zich in de vervoersmarkt als specialistisch ingenieursbureau met ruime expertise op het gebied van de ontwikkeling en de engineering van systemen voor de beveiliging en beheersing van het spoorwegverkeer. ICT beschikt zowel over deskundigheid van informatietechnologie, ook over uitgebreide kennis en ervaring ten aanzien van softwareontwikkelprocessen en resource- en kennismanagement. De grootste klant van de combinatie is Railinfrabeheer, die complexe systemen voor de (Nederlandse) spoorwegen beheert.

Profiel Holland Railconsult
Holland Railconsult neemt in Nederland een toonaangevende positie in op het gebied van oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken. De onderneming is actief op het gebied van spoortechniek (treindienstbeveiliging en beheersing), kunstwerken, tunnels en stedelijke knooppunten. Dit jaar zal Holland Railconsult met een personeelsbestand van 1.600 medewerkers naar verwachting een omzet van circa 125 miljoen euro realiseren. De onderneming is betrokken bij omvangrijke en complexe projecten als de Hoge Snelheidslijn, de Betuweroute en de spoorverdubbeling Amsterdam Utrecht. Naast de railgebonden werken is Holland Railconsult ook actief in projecten rondom vormgeving en herinrichting van stationsgebieden en stedelijke knooppunten. Holland Railconsult wil zowel haar sterke positie op de bestaande binnenlandse markt handhaven als nieuwe marktsegmenten verder ontwikkelen zoals voor regionale railprojecten (Randstadrail, Rijn Gouwelijn) en metro- , tram-, en bussystemen.

Profiel ICT
ICT is werkzaam op het terrein van embedded software, telecommunicatie en administratieve automatisering. De activiteiten zijn onderverdeeld in ICT Embedded, ICT Telecom en ICT Office. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Telecom heeft als activiteit technische ontwikkeling die plaatsvindt op de markt voor telecommunicatie bij het totale ontwerp, de realisatie en het integratieproces. ICT Office richt zich op de dienstverlening rond de administratieve automatisering, gespecialiseerd in multi-tier, client server en front-office toepassingen. De projecten van ICT worden zowel in-house als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vier vestigingen in Barendrecht, Eindhoven, Deventer en Almere. Per ultimo juni 2000 had ICT 920 medewerkers in dienst. In het eerste halfjaar 2000 boekte ICT een nettowinst van 6,1 miljoen euro op een netto-omzet van 42,2 miljoen euro.

/ / / / / / /

Voor nadere informatie ICT:
De heer A. Schot,
directeur ICT Automatisering
Telefoon: 010 242 26 00

Voor nadere informatie Holland Railconsult:
De heer J.M. van den Elzen
Regiomanager
Telefoon: 030 - 2654189

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie