Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ABU stelt adviseur ziekteverzuim aan

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
ABU

ABU stelt verzuimadviseur aan om ziekteverzuim in uitzendbranche terug te dringen (25-01-2001)

Per 1 februari 2001 treedt mevrouw F. (Francis) Minnema als verzuimadviseur in dienst van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). Minnema wordt verantwoordelijk voor het terugdringen van het ziekteverzuim in de uitzendbranche. Eerder was Minnema werkzaam voor Gak Nederland b.v. waar zij als Centraal Accountmanager op werkgeversniveau verantwoordelijk was voor het beheren en uitbouwen van relaties met (potentiële) opdrachtgevers en strategische klantgroepen.

Minnema krijgt als taak om een stimulerende rol te spelen bij de reductie van het ziekteverzuim in de branche. Uitgangspunt is een nauwe samenwerking tussen uitzendonderneming, inlener, uitzendkracht, vakbonden, arbodienst, uitvoeringsinstelling, verzekeringsmaatschappij en de overheid. Een snelle gegevensuitwisseling, een betere begeleiding van de zieke uitzendkrachten en een regiefunctie voor de uitzendondernemingen zijn daarbij sleutelwoorden. De contouren liggen vast in het Plan van Aanpak Terugdringen Ziekteverzuim. Onder leiding van Minnema zal dit plan worden omgezet in praktische adviezen, werkprocessen en voorlichtingstrajecten.

Momenteel ontvangen circa 300.000 uitzendkrachten per jaar een ziektewetuitkering en belanden 7.000 mensen per jaar in de WAO. De ziektewet en de WAO-uitkeringen kosten de branche momenteel circa 1,3 miljard gulden per jaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie