Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

The Hartford neemt Fortis Financial Group over

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Fortis Bank
Zoek soortgelijke berichten
Fortis Bank

25 January 2001

The Hartford neemt Fortis Financial Group over voor USD 1,12 miljard

Fortis, Inc. gaat zich toeleggen op haar gespecialiseerde verzekeringsbranches in de Verenigde Staten

Fortis, Inc., een onderdeel van de internationale Fortis Groep maakte vandaag bekend dat zij, in lijn met haar strategische doelstellingen, overgaat tot de verkoop van Fortis Financial Group ("FFG") aan The Hartford Financial Services Group (NYSE: HIG) ("The Hartford").

De Raden van Bestuur van beide ondernemingen hebben een definitieve verkoopovereenkomst goedgekeurd. Volgens de overeenkomst zal The Hartford de aankoop van FFG betalen in contanten (transactie geschat op ongeveer USD 1,12 miljard). Niet inbegrepen in de verkoop is FFG's wettelijke reserve van circa USD 200 miljoen, dat in bezit blijft van Fortis. De ondernemingen verwachten dat de transactie in de loop van het tweede kwartaal van 2001 zal worden afgerond, behoudens de gebruikelijke contractvoorwaarden.

Anton van Rossum, Chief Executive Officer van Fortis, verklaarde: "Deze transactie is in lijn met de strategie van Fortis in de Verenigde Staten om een selectieve portefeuille van gespecialiseerde activiteiten op te bouwen en te beheren, die op hun respectievelijke markten een leiderspositie bekleden. Hoewel FFG één van de eerste maatschappijen was die eind jaren '80 variabele levensverzekeringen en annuïteiten aanbood, producten die destijds nog een echte niche vormden, is de markt sindsdien explosief gegroeid. Tegenwoordig maken deze producten meer dan een derde van de totale verkoop van verzekeringen uit en vormen ze geen gespecialiseerd marktsegment meer. Hoewel FFG een stevige groei en rentabiliteit vertoonde, bezit zij een gering marktaandeel in elk van deze producten. Bovendien heeft geen van de tot FFG behorende bedrijven een leidende positie op de markt."

J. Kerry Clayton, Voorzitter en Chief Executive Officer van Fortis, Inc., stelde: "In het consolidatieproces in de markt van beleggingsfondsen en levensverzekeringen, is schaalgrootte voor het verkrijgen van een leidende positie een vitale factor geworden, en schaalgrootte blijft nog steeds in belang toenemen. FFG boekte aanzienlijke vooruitgang in prestaties en rendement als een onderdeel van de Fortis, Inc.-familie. FFG zal in staat zijn haar potentieel ten volle te ontplooien samen met Hartford Life, waarvan de leidende positie op de markt van variabele lijfrenteverzekeringen in de Verenigde Staten en haar toenemende bekendheid in markt voor beleggingsfondsen haar een uniek platform voor toekomstige groei biedt.

Dean Kopperud, Voorzitter en Chief Executive Officer van FFG, verklaarde van zijn kant: "We hebben potentiële overnemers beoordeeld op grond van een aantal criteria, onder meer hun financiële daadkracht, leiderspositie op de markt kwaliteit van de klantenservice, globale betrokkenheid bij variabele levensverzekeringen-, variabele annuïteiten- en
beleggingsfondsenmarkten, alsmede ondernemingscultuur en
-waarden. Hartford Life voldoet op elk punt aan onze vereisten en we hebben er het volste vertrouwen in dat de overname van FFG meer kansen zal creëren en een snellere groei zal genereren dan elk van beide ondernemingen op zichzelf had kunnen realiseren."

"Deze transactie betekent een aanvulling van het totale activiteitenportefeuille van The Hartford en van haar multidistributiestrategie van een ruim productassortiment", aldus Ramani Ayer, Voorzitter en Chief Executive Officer van The Hartford. "FFG wordt een kernbestanddeel van onze wereldwijde Hartford Life-activiteiten."

"Schaal is een kritische succesfactor voor het bereiken van een marktleiderschap", zei Lon Smith, Vice-Voorzitter van The Hartford en Voorzitter en Chief Executive Officer van Hartford Life. "De activiteiten die we verwerven van FFG zullen significant bijdragen aan de groei van enkele kernactiviteiten van Hartford Life."

Naar verwacht wordt, zal de combinatie van Hartford Life en FFG de leidende positie van The Hartford in de sector van annuïteiten versterken en zullen de in beleggingsfondsen beheerde activa met meer dan 30% toenemen. Als onderdeel van de transactie zal The Hartford Fortis Advisers, Inc. verwerven, een volle dochter van Fortis, Inc., die opereert als beleggingsadviseur voor de 38 beleggingsfondsen van Fortis in de Verenigde Staten. Tot de Amerikaanse Fortis beleggingsfondsen behoort ook Fortis Securities, Inc. (NYSE: FOR) een closed-end beleggingsfonds dat genoteerd staat op de New York Stock Exchange.

Fortis, Inc. zal de netto opbrengst van de verkoop gebruiken om haar balanspositie te verbeteren, alsmede voor het reduceren van de schuldenlast ontstaan als gevolg van recente acquisities. De afronding van de transactie zal een substantiële meerwaarde realiseren.

Credit Suisse First Boston trad op als financieel adviseur voor Fortis, Inc. en Alston & Bird LLP functioneerde als juridisch adviseur.

Contactpersonen

Fortis, Inc.
Bill Greiter

1 (0)212 859 7047
(bill.greiter@us.fortis.com)

Melissa Kivett

1 (0)212 859 7029
(melissa.kivett@us.fortis.com)

FFG
Margaret Hennen

1 (0)651 738 4766
(margaret.hennen@us.fortis.com)

Fortis
Investor Relations:
Brussel
Frank Dausy
32 (0)2 510 53 37

Utrecht
Gerard-Jan van Berckel
31 (0)30 257 65 46

Robert ter Weijden
31 (0)30 257 77 74

Perscontacten:
Brussel
Hilde Junius
32 (0)2 510 52 34

Utrecht
Jan-Willem ter Avest
31 (0)30 257 65 66

Informatie over Fortis
FFG, een 100%-dochter van Fortis, Inc., heeft haar hoofdzetel in Woodbury, Minnesota, en legt zich toe op de verkoop van universele levensverzekeringen met variabele uitkering, variabele annuïteiten, collectieve beleggingsfondsen en traditionele levensverzekeringen. Fortis, Inc. is een financiële dienstverlener die, via haar werkmaatschappijen en participaties, gespecialiseerde verzekeringen en beleggingsproducten verstrekt aan bedrijven, verenigingen, financiële instellingen en particulieren, voornamelijk in de Verenigde Staten. Fortis, Inc. is een onderdeel van Fortis, de internationale groep die zich toelegt op verzekeren, bankieren en beleggen in meer dan 65 landen en met ruim 75.000 werknemers. Voor nadere informatie kunt u terecht op de website van de onderneming: www.fortis.com.

Informatie over The Hartford
The Hartford (NYSE: HIG) is een van de grootste ondernemingen van het land op het gebied van verzekeringen en financiële diensten. Via haar dochter Hartford Life biedt ze individuele lijfrenteverzekeringen met vaste en variabele uitkeringen, collectieve beleggingsfondsen en andere pensioenproducten aan; verder ook levensverzekeringen, pensioenplannen, inclusief "401(k)"-plannen (pensioenspaarplannen), alsmede groepsverzekeringen invaliditeit en leven. The Hartford biedt daarnaast verzekeringsproducten aan op het gebied van auto- en woning-, commercieel onroerend goed- en ongevallenverzekeringen, en ze doet ook aan herverzekering. Voor nadere informatie kunt u terecht op de website van de onderneming: www.thehartford.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie