Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlopige cijfers 2000 Weweler NV

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Bron: Weweler NV
Zoek soortgelijke berichten
Weweler NV

Persbericht

WEWELER N.V.

De omzet van Weweler NV over 2000 zal volgens de voorlopige cijfers uitkomen op circa Euro 60,0 mln. ( 1999 : 52,8 ) met een nettowinst van circa Euro 2,3 mln. ( 1999 : 1,3 ). De stijging van de omzet is grotendeels gerealiseerd door de toename van de afzet van luchtveersystemen in de Duitse markt. De winst per aandeel stijgt volgens de voorlopige cijfers van Euro 1,09 in 1999 naar Euro 1,91 in 2000.

De definitieve cijfers zullen op 2 maart as. na 17.00 uur bekend worden gemaakt. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal worden gehouden op 15 juni as. in Apeldoorn.

In de Bijzondere Aandeelhoudersvergadering van 25 januari in Apeldoorn heeft de directie de strategie van Weweler als volgt gepresenteerd.

Weweler stelt zich ten doel de omzet jaarlijks te laten stijgen met 10 % door autonome groei. Daarbij wordt een bedrijfsresultaat nagestreefd van 10 % van de omzet. De groei zal worden gerealiseerd door een verdere versterking van de marktpositie in Europa in zowel de vervangingsmarkt als de markt van eerste montage (OEM) en door een verdere concentratie op kernactiviteiten. Weweler wil de positie in de vervangingsmarkt versterken door de integratie van de Nederlandse en de Belgische activiteiten, door participatie in handelsbedrijven die Zuid- en Oost-Europa bewerken en door een verbetering van de servicegraad. Teneinde de marktpositie te versterken in het lager geprijsde deel van het assortiment zal gezocht worden naar produktiecapaciteit in lage lonen landen.

In de OEM markt zal de positie worden versterkt door de uitbreiding van het leveringspakket, waardoor beter ingespeeld kan worden op de schaalvergroting en de toenemende mate van uitbesteding in de automotive markt. In dit verband zal actief opvolging worden gegeven aan mogelijkheden die zich voordoen voor samenwerking binnen een groter verband van bedrijven die dezelfde markt bewerken.

De fabriek in Apeldoorn zal worden ontwikkeld tot toonaangevende OEM fabriek terwijl de capaciteit van de fabriek in België zal worden uitgebreid om te kunnen voldoen aan de groei van kleine series veren ten behoeve van de vervangingsmarkt. De dochterondernemingen in Noorwegen en België die zich bezighouden met handel in een volledig assortiment voor vrachtwagens worden niet gerekend tot de kernactiviteiten en zullen op termijn worden afgestoten.

Door de sterke balansverhoudingen kunnen de beoogde investeringen in acquisities en in de productie infrastructuur worden gefinancierd door het aantrekken van vreemd vermogen.

Weweler verwacht, onder voorbehoud van gelijkblijvende marktomstandigheden, de winst per aandeel in de komende jaren belangrijk te kunnen laten stijgen.

Op dit moment is er sprake van een verschil van inzicht tussen de Raad van Commissarissen en de directie over de besturing van de onderneming. Alles wordt in het werk gesteld om zo snel mogelijk in harmonie tot een oplossing te komen.

250101

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie