Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstel SP Utrecht: leg Woningkrant in de supermarkt

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij afdeling Utrecht

PERSBERICHT SP afdelingen Utrecht, De Bilt, Nieuwegein

Utrecht, 25 januari 2001

SP: woningkrant voortaan verspreiden via supermarkten

De gezamelijke SP afdelingen in de regio Utrecht stellen voor om de Woningkrant, met het aanbod aan vrijkomende huurwoningen, voortaan via de supermarkten te verspreiden. Aanleiding voor de suggestie is het besluit van Woonservice om per 1 juli a.s. met de huis-aan-huis-bezorging van de Woningkrant te stoppen. De SP vindt verspreiding via de supermarkten te prefereren boven andere verspreidingspunten, zoals bibliotheken, wijkbureau's e.d., omdat vrijwel iedereen meerdere keren per week in de supermarkt komt, supermarkten een 100% fijnmazige dekking hebben en de openingstijden veel ruimer zijn dan die van de meeste overheidsgebouwen.

Woonservice wil stoppen met de huis-aan-huis bezorging omdat deze beroerd van kwaliteit is: gemiddeld 30% van de huizen blijkt te worden overgeslagen. Bovendien wordt een enorme overkill aan kranten verspreid, omdat lang niet iedereen op zoek is naar een woning. In plaats daarvan wil men het netwerk van afhaalpunten uitbreiden tot ca. 200. Tot dusver bestaat dit netwerk uit (semi-)openbare gebouwen. Geinteresseerden kunnen nu ook al een postabonnement nemen voor f 41 per halfjaar. De SP vindt dit onacceptabel duur, omdat woningzoekenden ook al inschrijfgeld moeten betalen.
Door de woningkrant via 150 supermarkten te verspreiden wordt de hele regio bereikt tegen lagere kosten en betere kwaliteit dan bij het huidige systeem van huis-aan-huis bezorging, zelfs al zou er een bescheiden vergoeding betaald moeten worden voor het plaatsen van een krantenrek. Voor de supermarkten is de verspreiding aantrekkelijk omdat het de klantenbinding versterkt.
De SP afdelingen hebben inmiddels Woonservice, de stichting Utrechtse woningcorporaties en het Bestuur Regio Utrecht verzocht om zo snel mogelijk op de nieuwe aanpak over te stappen. Woonservice liet in een reactie weten positief te staan tegenover het benutten van supermarkten als distributiepunt. Op korte termijn zullen de gesprekken hierover starten.

Inlichtingen:
P.Jansen (SP Utrecht/Maarssen), tel.(06) 51844755
H.Sangers (SP De Bilt/Bunnik), tel. (030) 2210436

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie