Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voor de tweede keer Landelijke Gedichtendag

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Anti Racisme Informatie Centrum

Voetsporen - Gedichten

25 jan 2001Bibliotheektheater
Hoogstraat 110
Rotterdam

Op donderdag 25 januari 2001 wordt in kikkerland voor de tweede keer de Landelijke Gedichtendag gehouden, een activiteit dat in het leven is geroepen door Poetry International. Op deze dag wappert de vlag van de poëzie tijdens vele evenementen en programma's in het hele land. Precies op deze dag presenteert Stichting Dunya de gedichtenbundel VOETSPOREN, met gedichten van auteurs uit verschillende culturen. De presentatie vindt plaats in het Bibliotheektheater.

VOETSPOREN wordt gepubliceerd door Stichting Dunya ter afronding van het eerste Literair Traject gerealiseerd i.s.m. Stichting Schrijven in het jaar 1999. Het Literair Traject is, samen met de Dunya Poëzieprijs en Nieuw Letteren Podium, onderdeel van de letteren activiteiten van Stichting Dunya. Aan het eerste Literair Traject hebben 6 dichters meegedaan: Amir Afrassiabi, Brigitta Hacham, Akbar Ilbegi, Marianne Littooy, Guillaume Pool en Myra Römer. De keuze en samenstelling van de gedichten in VOETSPOREN is van Astrid H. Roemer en Remco Ekkers, begeleiders van het Literair Traject.

VOETSPOREN presenteert een nieuwe lading auteurs die meer kleuren geven aan de poëzie in Nederland. Een goed begin van het jaar waarin Rotterdam de multiculturele hoofdstad van Europa probeert te zijn. En een Rotterdamse bijdrage aan de Landelijke Gedichtendag, een ware feest voor poëzieliefhebbers!

Gedichten van: Amir Afrassiabi, Brigitta Hacham, Akbar Ilbegi, Marianne Littooy, Guillaume Pool en Myra Römer

Aanvang 17.00 uur
Entree gratis

Meer informatie: (program@dunya.nl)
Tel.: 010 233 09 10


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie