Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: interpretatie taalkundige uitdrukkingen

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam

UvA Agenda

Titel Quantification under conceptual covers.
Datum donderdag 25-01-2001
Tijd 10:00 uur

Promovendus mw. M.D. Aloni

Promotor prof. dr. J.A.G. Groenendijk.

Taalkundige uitdrukkingen waarin iets gevraagd wordt, iets geloofd wordt of iets als mogelijkheid wordt beschouwd, laten verschillende interpretaties toe. De centrale stelling van dit proefschrift is dat de interpretatie van zinnen en zinsdelen afhankelijk is van manier waarop men zaken die aan de orde komen identificeert én van de omstandigheden waaronder wordt gecommuniceerd. Klassieke semantische theorieën, die geen rekening houden met deze afhankelijkheid, kunnen niet overweg met de eerder genoemde interpretatieverschillen. Aloni houdt wel rekening met die afhankelijkheid en beschrijft de invloed ervan op de interpretatie. Zijn bevindingen kunnen van belang zijn voor spraakherkenning en zoekstrategieën op internet.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 1, 2 en 5, halte Spui.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie