Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Boxtel treedt op in eerste WebTV-uitzending

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht 24 januari 2001

Minister van Boxtel treedt op in eerste WebTV-uitzending over slavernij en het slavernij-monument.

Het Nederlands slavernijverleden en het nationaal monument over het slavernijverleden zijn het onderwerp van een interactieve WebTV-uitzending waarbij de minister voor Grote Steden- en Integratiebeleid, de heer Van Boxtel, in beeld zal reageren op vragen van internetters.

De presentatie is in handen van Jimmy Geduld, met name bekend van GTST.

Het slavernijverleden van Nederland en de komst van een slavernijmonument vormen al langere tijd een discussie-onderwerp op de site van minister Van Boxtel. Vooral bij de vele nazaten van de slaven van toen, kunnen de emoties over dit onderwerp hoog oplopen.

De WebTV-uitzending vindt plaats op donderdag 25 januari van 20.30 tot 21.30 uur en is te volgen via de sites www.ministervanboxtel.nl en www.slavernijmonument.nl. Behalve minister van Boxtel zullen ook de heer Wawoe, voorzitter van het Comite van Aanbeveling en mevrouw Biekman van het Landelijk Platform Nationaal Monument Slavernijverleden aan de uitzending deelnemen.

Belangstellende vertegenwoordigers van de media kunnen de uitzending bijwonen op het ministerie van BZK (Thorbeckezaal).

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie