Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Haarlemmermeer opent opvanggroep Mimondo

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlemmermeer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten


+ 25 januari 2001

Wethouder Görtemöller opent "Mimondo"

Op donderdag 25 januari 2001 om 16.00 uur opent wethouder George Görtemöller van Onderwijs 'de centrale opvanggroep Mimondo' in basisschool De Flamingo te Hoofddorp. Op Mimondo leren kinderen van buitenlandse komaf uit de midden- en bovenbouwgoep van de verschillende basisscholen in Haarlemmermeer Nederlands spreken en verstaan. Het is de bedoeling dat de kinderen na een jaar de opvanggroep niet meer nodig hebben en goed mee kunnen komen met het Nederlandse basisonderwijs.
Mimondo kent twee groepen kinderen uit de midden- en bovenbouwgroep van de Haarlemmermeerse basisscholen. De kinderen komen uit alle windstreken Deze kinderen die nog maar kort in Nederland wonen spreken vaak maar een klein beetje Nederlands en kunnen daardoor niet goed meekomen in het basisonderwijs en later in het voortgezet onderwijs. De kinderen bezoeken Mimondo twee ochtenden per week. Op deze opvanggroep wordt ongeveer de helft van de lestijd besteed aan het leren van de Nederlandse taal. Daarnaast leren de kinderen over Nederlandse gewoonten en gebruiken, over feesten en hoe mensen in Nederland met elkaar omgaan. Door deze speciale aanpak, het specifieke lesmateriaal en de onderlinge contacten leren ze snel en kunnen ze zich goed aanpassen aan het Nederlandse onderwijs. Het is de bedoeling dat ze na een jaar de opvanggroep niet meer nodig hebben en goed mee kunnen komen met het Nederlandse basisonderwijs. Mimondo is ondergebracht in het gebouw van basisschool De Flamingo , Hammarskjöldestraat 236 in Hoofddorp Pax.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie