Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verburg: ESF-onderzoekscommissie is enkel bliksemafleider

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Gerda Verburg: onafhankelijke ESF-onderzoekscommissie is ondoordachte bliksemafleider

Tweede Kamerlid Gerda Verburg noemt de instelling van een onafhankelijke ESF-onderzoeks commissie door minister Vermeend "een bliksemafleider voor het ongeduld en de onvrede van de hele Tweede Kamer over de onmacht, en misschien zelfs onwil, van de minister om de onderste steen in het onderzoek naar de besteding van geld uit het Europees Sociaal Fonds boven te krijgen.

De instelling van de commissie die, onder leiding van Henk Koning (oud-president van de Rekenkamer), onderzoek moet gaan doen naar fraude met en oneigenlijk gebruik van geld uit het Europees Sociaal Fonds, kwam "als een donderslag bij heldere hemel", aldus Gerda Verburg.

Zij noemt de instelling van de commissie weinig doordacht, omdat er nog geen duidelijkheid is over wat deze commissie precies moet gaan doen.

Hoewel de precieze omvang van het misbruik nog niet bekend is, verwacht Gerda Verburg dat Nederland minstens 800 miljoen aan subsidiegeld zal moeten terugbetalen. Geld, dat bedoeld was voor scholing en training van langdurig werklozen.

Maar liefst 3 PvdA-ministers hebben zich sinds 1995 met het ESF-dossier bezighouden: Ad Melkert, Klaas de Vries en nu Willem Vermeend.

Volgens Gerda Verburg is het niet ondenkbaar dat minister Vermeend een politiek rookgordijn probeert op te trekken, om oud-minister Ad Melkert te beschermen.

De bijdrage van Gerda Verburg voor het Algemeen Overleg inzake het Europees Sociaal Fonds kunt u hiernaast downloaden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie