Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Breda en corporaties gaan prestatie-afspraken maken

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

25-01-2001

Gemeente en corporaties zetten eerste stap richting prestatie- afspraken
De gemeente en de drie Bredase corporaties Singelveste, Wonen Breda en

St. Laurentius hebben de eerste stap gezet om te komen tot prestatie-afspraken. Het streven is om in de loop van dit jaar de formulering van de prestatie-afspraken afgerond te hebben.

Het is vijf jaar geleden dat de woningcorporaties en de gemeente Breda hun handtekening plaatsten onder het convenant met afspraken over het bouwprogramma voor de periode 1996-1999. De afronding van dit convenant is inmiddels achter de rug en vorig jaar is het startsein gegeven om tot nieuwe prestatie-afspraken te komen. Deze keer zullen de afspraken verder reiken dan het bouwprogramma. Er worden wederzijdse prestatie afspraken gemaakt over onder andere de huisvesting van bijzondere doelgroepen, nieuwbouw en herstructureringsprojecten.

Om prestatie-afspraken te maken is in het bestuurlijk overleg tussen de gemeente en de drie Bredase corporaties een werkgroep in het leven geroepen. Deze werkgroep, waarin zowel de corporaties als de gemeente Breda zijn vertegenwoordigd, heeft zich de afgelopen maanden gebogen over de te volgen werkwijze. Dit heeft geresulteerd in de notitie die de kaders beschrijft om gezamenlijk tot nieuwe prestatie-afspraken te komen. Deze kaders bevatten de na te streven doelen, een beschrijving van de posities van de deelnemende partijen, procedure-afspraken en een toetsingskader. De werkgroep houdt zich momenteel bezig met de verdere invulling van de kaders wat moet leiden tot de formulering van concrete afspraken.
Naast de gezamenlijke algemene afspraken zullen corporaties in de loop van dit jaar ook afzonderlijk afspraken maken met de gemeente.

Breda, 25 januari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie