Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: goede communicatie leidt tot betere prestaties

Datum nieuwsfeit: 25-01-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

16 jan 2001

Goed communiceren leidt tot betere prestaties

Communicatie is buitengewoon belangrijk in productontwikkelingsteams - zeker wanneer veel teamleden een verschillende specialisatie of professionele achtergrond hebben. Socioloog Jan Kratzer onderzocht hoe communicatiestructuren de prestaties van dergelijke teams beïnvloeden. Hij toont aan dat drie onderliggende factoren medebepalend zijn, namelijk de individuele creativiteit van de teamleden, ieders individuele betrokkenheid en de mate waarin teamleden bereid zijn om conflicten uit te vechten. Zo zijn individuele creativiteit en individuele betrokkenheid altijd positief voor de teamprestaties. De mate waarin leden met elkaar in discussie gaan of ruzie maken is ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie