Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afscheidscollege hoogleraar evolutie biologie KUN

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Bron: Katholieke Universiteit Nijmegen
Zoek soortgelijke berichten
Hieronder vindt u een aankondiging van een afscheidscollege dat in de tweede helft van januari plaatsvindt aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. De academische plechtigheid wordt gehouden in het Aula/Congresgebouw, Comeniuslaan 2, Nijmegen (tenzij anders vermeld). Als u meer informatie wenst over deze gebeurtenis kunt u contact opnemen met de Afdeling Communicatie van de KU Nijmegen, telefoon (024) 361 22 30 of 361 60 00.

Vrij 26-01-2001 Afscheidscollege hoogleraar evolutie biologie

15:45 uur Prof. dr. A.W. Schwartz
(Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica)
Titel rede: Impossible Science


Prof. dr. A.W. Schwartz (Nijmegen) was sinds 1 janauari 1969 hoogleraar evolutie biologie. In augustus 1999 ontving hij de Urey medaille voor zijn baanbrekend wetenschappelijk werk. Deze prestigieuze onderscheiding wordt uitgereikt door de Amerikaanse wetenschappelijke vereniging ISSOL, Internationale Vereniging van de studie naar het ontstaan van het leven. De in de Verenigde Staten geboren en opgeleide biochemicus prof. Schwartz was voor zijn komst naar Nijmegen verbonden aan het Research Centre van de NASA in Californië en gold destijds als een van de weinige specialisten ter wereld op dit toen vrij nieuwe vakgebied. Door zijn komst naar Nijmegen ontstond ook een wetenschappelijke samenwerking tussen de KU Nijmegen en de NASA. Die kwam onder meer tot uiting in periodieke uitwisseling van wetenschappelijk personeel en materiaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie