Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nertsengezin vraagt ministerraad om steun nertsenfokverbod

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Nertsengezin vraagt ministerraad om steun nertsenfokverbod

Vrijdag 26 januari, voor aanvang van de ministerraad, zal een gezin nertsen demonstratief aanwezig zijn bij de ingang van de Treveszaal. In de ministerraad wordt morgen het voorstel van minister Brinkhorst besproken voor een nertsenfokverbod. De minister komt hiermee tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer en van de Nederlandse bevolking. Bont voor Dieren vraagt met deze actie steun aan de ministerraad voor het voorstel van Brinkhorst. Het nertsengezin staat symbool voor de 2,7 miljoen soortgenoten die elk jaar voor hun vacht vergast worden. De actie begint om 9.45 uur.

De nertsenfokkerij staat al meer dan 20 jaar ter discussie. Onderzoek van bureau Intomart (feb.'99) laat zien dat 86% van de Nederlanders voor een nertsenfokverbod is. In juli '99 werd in de Tweede Kamer een motie aangenomen om de nertsenfokkerij te verbieden.

Na het fokverbod voor vossen ('95) en chinchilla's ('97) is de nertsenfokkerij de laatste tak van pelsdierenhouderij die nog is toegestaan. De Nederlandse overheid heeft nu de kans aan het zinloos lijden van nertsen een einde te maken. Het voorstel van minister Brinkhorst om fokken van dieren louter om hun pels te verbieden verdient alle steun.

Amsterdam, 25 januari 2001

Persinformatie:

Drs. Lieke Keller (020) 676 66 00
Campagnecoordinator 06 51647461 (tijdens actie)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie