Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onderzoekersdag voor Promovendi Vrouwenstudies

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: SISWO/Instituut voor Maatschappijwetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
SISWO/Instituut voor Maatschappijwetenschappen

CALL FOR PAPERS

Onderzoekersdag voor Promovendi Vrouwenstudies

26 januari 2001

Voor de derde keer organiseren SISWO/Instituut voor Maatschappijwetenschappen en de Nederlandse Onderzoekschool Vrouwenstudies een dag voor promovendi op het terrein van vrouwen- of genderstudies. Onderzoekers in opleiding kunnen daar hun lopend onderzoek presenteren en laten becommentariëren door collega- en senior-onderzoekers. In verschillende parallelsessies, in kleine kring en informele sfeer, bespreken de deelnemers elkaars papers. Wij nodigen u uit een paper te schrijven voor deze Onderzoekersdag voor Promovendi Vrouwenstudies. Voorlopig is een voorstel van 250 woorden voldoende. Dit voorstel dient, samen met bijgevoegd inschrijfformulier, uiterlijk 16 oktober 2000 ingezonden te zijn (vergeet niet op het voorstel naam van de auteur en titel van het paper te vermelden).
De organisatoren rubriceren op basis van deze voorstellen de papers en benaderen referenten. Dit kunnen collega-promovendi zijn maar ook senior-onderzoekers. U kunt aangeven van wie u graag commentaar op uw paper zou willen krijgen. Met deze voorkeur zullen we, waar mogelijk, rekening houden.
Het aantal papers dat op 26 januari gepresenteerd kan worden is zowel aan een maximum als aan een minimum gebonden. Bij veel belangstelling zal worden geselecteerd, bij te weinig respons gaat de dag niet door. De uiteindelijk te presenteren papers (maximaal 4000 woorden) dienen uiterlijk 2 januari 2001 binnen te zijn.

De Onderzoekersdag voor Promovendi Vrouwenstudies vindt plaats in het SISWO-gebouw,
Plantage Muidergracht 4 te Amsterdam.
Deelname aan de dag is gratis.

Voor meer informatie:
Carolien Bouw
SISWOInstituut voor Maatschappijwetenschappen
tel 020 5270638
e-mail (bouw@siswo.uva.nl)

Trude Oorschot
Nederlandse Onderzoekschool Vrouwenstudies
tel. 030 2536001
e-mail (nov@let.uu.nl)

SISWO/Institute for the Social Sciences and the Netherlands Research School of Women's Studies offers PhD-candidates the opportunity to present their actual research to other candidates and senior researchers on January 26, 2001 at the Onderzoekersdag voor Promovendi Vrouwenstudies in Amsterdam.

Proposals (250 words) plus inschrijfformulier will have to be sent in before October 16 and the deadline for the papers (4000 words max.) is January 2.

For further information please contact Carolien Bouw at SISWO, Trude Oorschot at the NOV or your NOV supervisor.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie