Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beperking .name domeinen opgelegd door Global Name Registry

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht; vrijdag 26 januari 12:49

Forse beperking .name domeinen opgelegd door Global Name Registry

Global Name Registry, verantwoordelijk voor de uitgifte van de .name domeinextentie heeft een forse beperking opgelegd binnen de te registreren domeinen. Een domeinnaam zal moeten bestaan uit drie 'levels' waardoor een naam als jan.janssen.name aangevraagd kan worden.

Hierdoor zullen alle pregistraties welke uitgingen van een twee-level-domein niet kunnen worden geclaimd. Al van diverse kanten zijn negatieve reacties gekomen op deze beperking. De nieuwe extenties zijn juist in het leven geroepen om de schaarste in de domeinmarkt enigzins te compenseren.

DutchHost verwacht niet dat de overige twee extenties, waar zij ook een gratis pre-registratiedienst voor heeft lopen, .info en .biz hetzelfde staat te wachten. Deze domeinen zullen naar verwachting gewoon een zelfde invulling krijgen als een .com domein. (bijv. www.uwbedrijf.biz)

Als eerste in Nederland bood DutchHost de pre-registratie van de domeinextenties .name / .info en .biz aan. Hierbij werden in zeer korte tijd meer dan 500 nieuwe preregistraties geclaimd. Uiteraard betreurt DutchHost dat de .name domeinen van haar clienten teniet gedaan moeten worden.

DutchHost heeft besloten de pre-registratiedienst in ieder geval gratis te houden tot en met eind maart 2001.

Meer informatie is te vinden op onze website : www.dutchhost.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie