Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 26-01-2001 Persberichten districten Kerkrade en Heerlen Vrijdag 26 januari 2001 - 15.40 uur

Vaals; veel bezoekers tijdens kijkdagen
De kijkdagen (zie eerder verzonden bericht) in verband met het aantreffen van een groot aantal (vermoedelijk) gestolen spullen hebben tussen afgelopen maandag en vandaag (stand tot 15.30 uur !) 83 bezoekers naar het politiebureau in Vaals gebracht. Daarvan hebben 27 personen aangegeven enkele op de foto(s vastgelegde spullen mogelijk te herkennen. Met deze mensen zal een nadere afspraak worden gemaakt om te kijken of ze inderdaad de rechtmatige eigenaren zijn.

Brunssum; diefstal bouwmateriaal
In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 januari werden vanaf een bedrijfsterrein aan de Watermolen in Brunssum twee aanhangwagens, 6 kruiwagens en 4 betonmolens gestolen. De waarde van de gestolen spullen wordt op ongeveer f.10.000,= geschat. Men kwam binnen door het toegangshek te verbreken.

Heerlen; met pistool in trein
Donderdag 25 januari om 13.35 uur zag een NS-conducteur dat in de trein Aken-Heerlen een reiziger zat die mogelijk een pistool bij zich had. Daarop waarschuwde hij de politie die een 21-jarige in het Duitse Aken wonende man op het perron in Heerlen aanhield. In zijn kleding werd een replica van een Walther P99 pistool aangetroffen dat niet van echt te onderscheiden was. Het wapen werd in beslag genomen en de verdachte kreeg een proces-verbaal.

Kerkrade; vernielingen en brandstichting
Vrijdag 26 januari kreeg de politie om 04.50 uur een melding dat op de St. Pieterstraat in Kerkrade een auto van een 37-jarige bewoner uit die straat in brand stond. Een bij dat voertuig geparkeerde andere auto liep door de felle brand eveneens schade op. Door de brandweer werd het vuur gedoofd. De politie heeft het vermoeden dat sprake is van brandstichting. Opvallend was dat in diezelfde straat nog drie autos aangetroffen werden waarvan een of meerdere ruiten waren ingegooid. Wie voor deze feiten in aanmerking komt, is een raadsel.

Landgraaf; brandstichting
Vrijdag 26 januari werd om 04.05 uur een op het Sunplein in Landgraaf geparkeerde auto van een 47-jarige bewoner in brand gestoken. De brand was zo hevig dat de auto helemaal uit brandde. Ook een tweetal andere geparkeerde autos raakten door de brand beschadigd. In verband met de hevige rookoverlast werden de rondom de brand wonende bewoners door de politie uit hun bed gebeld. Gezien is dat een onbekend persoon weggerend is in de richting van de Prins Bernhardstraat. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Landgraaf; glaasje op, laat je rijden
Vrijdag 26 januari werd om 02.50 uur op de Hoogstraat in Landgraaf een 45-jarige autobestuurder uit die plaats gecontroleerd. De man had alcohol gedronken. De blaastest gaf een promillage aan van 0,94. Hem werd een transactie aangeboden van f.410,=. Een taxirit was beslist goedkoper geweest!

Eygelshoven; onder invloed in onverzekerde auto Vrijdag 26 januari werd om 01.40 uur op de Laurastraat in Eygelshoven een 31-jarige autobestuurder uit die plaats gecontroleerd. Toen de man een blaastest moest ondergaan gaf deze test een promillage van 1,21 aan. Omdat ook nog eens bleek dat zijn auto niet verzekerd was, werd het voertuig in beslag genomen. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kerkrade; fietsendief laat fiets achter
Door een onbekende man werd donderdag 25 januari om 16.45 uur uit een garage van een woning aan de Tuinstraat in Kerkrade een fiets van het merk: Batavus gestolen. Daarbij werd hij overlopen door het 8-jarige zoontje van de bewoners. De fietsendief duwde dit kind aan de kant en ging er met de gestolen fiets vandoor in de richting van de Staatsmijnstraat. Na de diefstal bleek dat de verdachte een bruine herenfiets van het merk Gazelle in de garage achter gelaten had. De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade; beroving van pinpas
Een 36-jarige vrouw uit Kerkrade wilde donderdag 25 januari om 12.35 uur vanuit de giromaat aan de St. Pieterstraat in Kerkrade geld pinnen. Ze was daarbij in het gezelschap van haar 3-jarig zoontje. Toen ze haar pas in de automaat stopte, haar pincode in toetste en het op te nemen geldbedrag wilde aangeven, hoorde ze achter zich de stem van een man. Deze dreigde haar dat haar zoontje eraan ging als ze niet haar pas dan wel het geld zou afgeven. De hevig geëmotioneerde vrouw haalde vlug haar pas uit de automaat en gaf die onder de dreiging af waarna de dader (toen nog zonder buit) er in de richting van de Kloosterbosstraat vandoor ging. Toen de vrouw aan het politiebureau aangifte deed en er vanaf het bureau gebeld werd om haar rekening te blokkeren, bleek kort daarvoor al voor f.500,= van haar rekening gepind te zijn. Vermoedelijk heeft de verdachte over de schouder van de vrouw mee gekeken bij het invoeren van haar pincode en direct na de beroving van haar pas elders geld gepind. De politie stelt een onderzoek in.

Vaals; inbraak in winkel
In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 januari werd ingebroken in een winkel aan de Maastrichterlaan in Vaals. Toegang werd verkregen door het inslaan van een ruit. Uit de winkel werden sigaretten, shag en enkele kratten bier gestolen. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie