Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

13 Miljoen voor opknappen bedrijventerreinen A'dam

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Investering van 13 miljoen impuls voor opknappen van bedrijventerreinen

Investering van 13 miljoen impuls voor opknappen van bedrijventerreinen

Het college van B&W stelt voor om, boven op de 2 miljoen gulden in 1999, nu 13 miljoen uit te trekken voor het opknappen van bestaande en vaak verouderde delen van bedrijventerreinen. Dit past in het beleid om bedrijven en daarmee werkgelegenheid in de stad nabij woonwijken aan te trekken en te houden. Dit beleid is vastgelegd in het Actieprogramma Economische Structuur II (1999-2002).

Bij het opknappen gaat het om kwalitatieve maatregelen als het aanleggen van groen en objecten (zoals banken, afvalbakken, verwijsborden), het opknappen van parkeerplekken en inritten, herbestrating, professionalisering van het beheer en dergelijke. Ditmaal gaat het om maatregelen voor de terreinen Sloterdijk I, II en III, diverse terreinen in Amsterdam-Noord en om laatste ingrepen aan de inmiddels geherstructureerde Cruquiusweg en Amstel Business Park (voorheen Amstel I en II en Weespertrekvaart).

Het geld wordt gehaald uit het Investeringsfonds Stedelijke Vernieuwing (ISV) en het Industriebudget dat de Dienst Economische Zaken beheert. Zodoende draagt het Rijk voor de helft bij aan dit project dat ook past in het Grotestedenbeleid.

Het voorstel wordt op 8 februari in de raadscommissie behandeld.

Mechtild Rietveld 5522042
-

© gemeente Amsterdam - 26-01-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie