Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W Eindhoven publiceren lijst risicovolle bedrijven

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 26 januari 2001

Lijst openbaar

B&W Eindhoven publiceren voorlopige lijst risicovolle bedrijven

Het Eindhovense college van burgemeester en wethouders heeft de Milieudienst Regio Eindhoven en gemeentelijke dienst Brandweer en Rampenbestrijding vorig jaar opdracht gegeven om te komen tot een jaarlijks openbaar te maken lijst van risicovolle bedrijven en instellingen in Eindhoven.

Deze diensten hebben, in samenwerking met andere diensten, een plan van aanpak opgesteld om te komen tot zo'n overzicht. Het plan van aanpak is nu klaar, samen met een voorlopig overzicht van potentieel risicovolle bedrijven en instellingen. Het gaat hier om bedrijven en instellingen waarbij ten gevolge van een calamiteit, gevaarlijke stoffen zouden kunnen vrijkomen. Het plan van aanpak moet leiden tot een zo goed mogelijke beheersing en reële inschatting van de risico's van zo'n bedrijf voor de omgeving.

B&W willen beschikken over overzichten van bedrijven die bij calamiteiten gevaar zouden kunnen opleveren voor de omgeving. Dit moet elk jaar geactualiseerd worden. Met zo'n overzicht wil het college een actueel inzicht in de risico's die deze bedrijven opleveren voor mens, dier en milieu. Deze bedrijven, die nu ook al regelmatig gecontroleerd worden door Brandweer en Milieudienst, kunnen dan nog effectiever begeleid worden. Ook vinden B&W het van groot belang dat omwonenden op de hoogte zijn van de risico's.

Voorlopige lijst
Er is een voorlopige lijst opgesteld waar circa 100 bedrijven en instellingen op vermeld zijn. Het gaat om een overzicht met bedrijven waar een potentieel risico is omdat er bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen opgeslagen zijn. Ook staan er de bevindingen op van de controles die vorig jaar zijn uitgevoerd bij de bedrijven op de lijst. De meeste bedrijven hebben naar aanleiding van geconstateerde tekortkomingen hun maatregelen genomen. Ook de bevindingen van recente hercontroles zijn in de voorlopige lijst 'potentieel risicovolle bedrijven' opgenomen.

Risico analyse
Om te kunnen komen tot het definitieve overzicht is het van belang om zogeheten risicocontouren van bedrijven op te stellen. Als binnen zo'n risicocontour bestemmingen liggen als woonwijken, scholen en kantoren dan moet zo'n bedrijf als risicovol worden aangemerkt. Een nadere uitwerking van de begrippen risicovol en risicocontouren zal ook op landelijk niveau gaan plaatsvinden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie