Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Carnaval interactief voor basisvorming en VMBO

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Toegevoegd: 8-1-01

Carnaval interactief

Het Limburgs Museum participeert in het gezamenlijke project Carnaval interactief met Fontys Hogeschool Sittard, Stichting Carnavalsmuseum, de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL), Samenwirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV) en Veldeke Limburg.

Inhoud

Het project is à priori bedoeld voor leerlingen van de Basisvorming en het VMBO. Dit gebeurt via een op de leerlingen afgestemd internetprogramma over de historische en actuele carnavalsviering. Leerlingen kunnen er zelfstandig en gestuurd door interesse mee werken, maar men kan er ook voor kiezen hen aan te sturen met opdrachten. Door aparte software te gebruiken, kunnen de leerlingen de resultaten van hun noeste vlijt zelfs meteen op het World Wide Web plaatsen. De betrokkenheid van genoemde participanten staat garant voor kwaliteit. Voor de informatie, de opdrachten en het publiceren op het www wordt gebruikgemaakt van de internet/kennisnet-toepassing Regio-On-Line (www.rol.nl). Carnaval interactief kan door de grote hoeveelheid aan bronnen - zowel historische als actuele, en zowel film als muziek- op een werkbare en bovendien alleszins prettige manier ICT bij de maatschappijvakken implementeren.

Docentenmiddag

Op 26 januari aanstaande zal dit programma officieel in het provinciehuis ten doop gehouden worden. Maar op 12 en 19 januari zijn s middags al twee gebruikersbijeenkomsten voor geïnteresseerde docenten. 12 januari bij Fontys Sittard Locatie Oude Markt 5 van 14.45 uur tot 17.00 uur en 19 januari bij Fontys Pabo Limburg, locatie Hulsterweg 6, Venlo. U ontvangt hier onder andere de CD-rom waarmee u met uw leerlingen kunt publiceren op het www. Opgeven voor één van deze vrijdagmiddagen kan bij het Limburgs Museum, postbus 1203, 5900 BE Venlo, of naar het e-mailadres van de conservator volkskunde, drs. Kitty Jansen. Vermeld de naam van uw school, naar welke locatie u wenst te komen en met hoeveel personen u deelneemt.

(k.jansen@limburgsmuseum.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie