Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dynamo Open Air niet in Helmond

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Helmond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Helmond


26 januari 2001
Dynamo Open Air niet in Helmond

Het college van B&W heeft besloten dat er geen vergunning verstrekt kan worden voor het houden van het festival Dynamo Open Air in Berkendonk, als deze aangevraagd zou worden. Het idee om Dynamo Open Air in Berkendonk te organiseren was afkomstig van het actiecomité "Doorgaan Of Actie".
Fans in actie
Dynamo Open Air trekt ieder jaar vele Nederlandse, Belgische en Duitse bezoekers. De organisatie heeft echter de laatste paar jaar moeilijkheden met het vinden van een geschikt festivalterrein. De fans zien graag dat Dynamo Open Air doorgaat en ondernemen daarom zelf actie. Zo bestaat ook het actiecomité "Doorgaan Of Actie" uit drie fans, namelijk Koen Suykerbuyk, Paul Schepers en Sjakie Vesters. Volgens hen zou het gebied Berkendonk prima kunnen fungeren als festivalterrein.
Redenen voor afwijzing
De uitslag van het onderzoek, dat de gemeente Helmond heeft ingesteld pakte echter negatief uit. Op grond van de volgende bevindingen heeft het college van B&W geoordeeld dat Berkendonk niet geschikt is voor het houden van Dynamo Open Air. Het terrein biedt onvoldoende ruimte voor het houden van het festival. Bovendien is het maar via één toegangsweg bereikbaar, wat gezien het bezoekersaantal onaanvaardbaar is. De beperkte ruimte brengt ook nog eens een parkeerprobleem met zich mee. Elders in de omgeving zou dan een parkeerplaats gecreëerd moeten worden. De extra verkeerbewegingen zorgen voor meer overlast. Binnen een straal van gemiddeld 1500m liggen twee grote woonwijken. Bij een eventuele vergunningverlening zal dit naar alle waarschijnlijkheid leiden tot een sterke beperking van de tijden waarop muziek gemaakt mag worden. Verder lijkt het geen haalbaar scenario om een tijdelijke treinhalte te realiseren, zoals het actiecomité had voorgesteld. Ook blijkt na overleg met de regiopolitie Zuidoost Brabant dat het niet zeker is dat ten tijde van het festival voldoende menskracht kan worden ingezet voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid.
Een extra risicofactor is de aanwezigheid van een diepe waterplas (verdrinkingsgevaar en watervervuiling). Verder is de recreatieplas voor een te lange periode onbruikbaar als gratis voorziening voor de bevolking.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie