Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scania verwerft vrijwel 100% van de aandelen Beers

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Beers Bedrijfsauto
Zoek soortgelijke berichten
Beers Bedrijfsauto


Scania verwerft vrijwel 100% van de aandelen Beers26-01-2001
Op 9 november 2000 maakten Scania Europe Holding B.V. ("Scania") en Beers n.v. ("Beers") in een gezamenlijk persbericht bekend dat Scania het voornemen had een openbaar bod uit te brengen op alle uitstaande aandelen van Beers. Als resultaat daarvan heeft Scania op dit moment 6.109.637 gewone aandelen Beers in haar bezit van het totaal van de 6.131.980 uitstaande aandelen (99,64%). Scania maakt bekend dat zij daarmee het openbaar bod gestand doet.

Arne Karlsson, Executive Vice President en Financieel Directeur van Scania: "We zijn zeer ingenomen met de succesvolle overname en verheugen ons op de samenwerking met Beers".
Zoals vermeld in het Biedingsbericht van 27 november 2000 zal a.s. maandag de betaling plaatsvinden, waarbij de prijs van EUR 46,50 in contanten zal worden betaald tegen levering van de aangemelde gewone aandelen Beers.

Scania is een van 's-werelds leidende producenten van vrachtauto's en bussen voor zware transporttoepassingen en van industriële en scheepsmotoren. Met 25.800 medewerkers en productiebedrijven in Europa en Zuid Amerika is Scania één van de meest winstgevende bedrijven in deze sector. In 1999 bedroeg de omzet in totaal SEK 47.100 miljoen en het reslutaat na belastingen bedroeg SEK 4.500 miljoen. De producten van Scania worden in ongeveer 100 landen over de gehele wereld verkocht en ca. 95% van de totale productie wordt buiten Zweden verkocht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie