Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdagmorgen
10:48 vrijdag 26 januari 2001

Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Met auto van de weg

MEPPEL. Vrijdagmorgen raakte door nog onbekende oorzaak op de weg Blijdenstein bij Meppel, een 19 jr. jongeman uit Koekange met zijn auto van de weg. De auto kwam op de zijkant in de berm tot stilstand en was totaal vernield. De bestuurder werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.


*
Diefstal uit auto

HOOGEVEEN. Donderdagavond is op de Voltastraat in Hoogeveen een auto opengebroken. Uit de auto werden o.a. een rijbewijs en kentekenbewijs gestolen.


*
Inbraak in de avonduren

WESTERBORK. Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Brinklaan in Westerbork. Men kwam binnen door een raam open te breken. De woning werd doorzocht maar er is niets gestolen. Mogelijk dat de daders gestoord zijn doordat de bewoners thuis kwamen. Op dat moment reed er net een auto weg.


*
Aanhanger gestolen
MEPPEL. In de nacht van donderdag op vrijdag is van een bedrijfsterrein aan de Meursingeweg in Meppel een aanhanger gestolen. Het slot van het toegangshek rond dit terrein werd opengebroken.


*
Agressieve winkeldieven

HOOGEVEEN. De politie hield donderdagavond in het centrum van Hoogeveen een 34 jr. vrouw uit die plaats en een 37 jr. man uit Vught aan voor winkeldiefstal. De twee waren in een winkel in de Tamboerpassage door winkelpersoneel betrapt op het stelen van vleeswaren. De vrouw liep weg en gedroeg zich zeer agressief. Medewerkers van de winkel zorgden er voor dat ze niet kon vluchten. Ook toen de politie kwam was ze niet erg meewerkend. Ze bedreigde een medewerker van de winkel en een agent met een stuk glas en moest uiteindelijk geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Daar kwamen onder haar rok 10 pakjes verpakte vleeswaren vandaan. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.


*
Hennepplantage in schuurtjes

ASSEN. Doordat buurtbewoners een vreemde lucht roken en de politie belden, kon donderdagavond in Assen een hennepkwekerij worden ontmanteld. Achter een flat aan de Steendijk trof de politie in twee aan elkaar gebouwde schuurtjes, waarvan de tussenwand gedeeltelijk was weggebroken, een kwekerijtje aan met 250 planten. De planten werden door de gemeentereiniging afgevoerd en vernietigd. De apparatuur werd in beslag genomen. De politie onderzoekt nog wie eigenaar is van de kwekerij.


*
Aangifte diefstal auto blijkt oplichting

MEPPEL. De politie in Meppel hield donderdag een 21 jr. man uit die plaats aan. De man had op 6 september vorig jaar aangifte gedaan van diefstal van zijn zo goed als nieuwe auto. Op 5 december werd de auto teruggevonden in Meppel. Een 49 jr. man uit Meppel, die was aangehouden voor een andere zaak, bekende de auto voor de 21 jr. man te hebben laten verdwijnen. De bedoeling was deze te verkopen. Dit lukte echter niet. De 21 jr. verdachte handelde uit geldnood.


*
Twee aanhangers gestolen

ASSEN. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn bij een bedrijf aan de Houtlaan in Assen twee aanhangers gestolen. Het slot van een toegangshek rond het terrein en een loods werden opengebroken. Op één van de aanhangers lagen o.a. meerdere pakken steenwol.


*
Beroofd

GIETEN. Vier nog onbekende mannen, rijdend in een donkere vierdeurs auto, hebben in de nacht van donderdag op vrijdag op de Asserstraat tussen Gieten en Rolde een 28 jr. man uit Andijk beroofd. De man fietste richting Rolde. Bij de kruising met de N-34 kwam er over deze weg uit de richting Borger een auto. Vlak voor de verkeerslichten stopte deze auto naast de fietser. Ze lieten de fietser stoppen en eisten zijn geld. Toen hij dat niet gaf werd hij in elkaar geslagen en pakten ze zijn portemonnee uit de binnenzak van zijn jas. Hierin zaten o.a. een klein bedrag aan geld en wat pasjes. De vier mannen stapten weer in de auto en reden weg. Volgens de beroofde man gaat het om vier Nederlanders. Hij schat hun leeftijd op zon 18 tot 22 jr. Van de auto is verder niets bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie