Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hollands-Midden
Bureau Communicatie

Postbus 4240
3250 CE Leiderdorp
Telefoon 071-545 98 00
Fax 071-545 93 26
Afkomstig van: Sjoerd van Andel
Datum: 26 januari 2001

Woninginbraken Oegstgeest / Sassenheim In een woning aan het Van Griethuysenplein werd donderdagavond 25 januari een inbraak geconstateerd. De achterdeur werd geforceerd waarna de woning is doorzocht. Er werd een laptop en een camera gestolen. Ook in Sassenheim is in een woning in de Kagerdreef ingebroken. De inbreker is binnengekomen door aan de achterzijde van de woning een ruit te verbreken. De woning werd doorzocht .Ook hier werden een laptop en een camera gestolen. In de Nachtegaallaan is ook een woning bezocht. Opnieuw werd een ruit vernield om binnen te komen. De buit bestond naast een laptop ook uit sieraden en kleding. De gedupeerden hebben aangifte gedaan. Bij alle drie de inbraken heeft buurtonderzoek weinig informatie opgeleverd. De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft in de betreffende woningen sporen verzameld. Mogelijk dat de sporen de politie naar een verdachte leiden.

Aanrijding op kruispunten Voorschoten Een 68-jarige vrouw uit Voorschoten is donderdag 25 januari rond 16.00 uur gewond geraakt toen zij op de kruising van de Raadhuislan met de Professor Asserlaan geen voorrang verleende aan een auto. De vrouw kwam uit de Raadhuislaan. De 54-jarige automobilist, afkomstig uit Leiden, kon de fietster niet meer ontwijken. De vrouw is met nog onbekende verwondingen opgenomen in het Rijnlandziekenhuis.

Aanhoudingen op afspraak Leiden
De politie heeft donderdag 25 januari twee jongens, van 16 en 18 jaar en woonachtig in Leiden aangehouden. Zij worden ervan verdacht een dag eerder in de Groenesteeg twee jongens te hebben beroofd. Bij de beroving werd de jongens gezegd dat wanneer ze de volgende dag om 18:00 uur bij De Burcht zouden zijn met geld, ze de gestolen walkman terug zouden krijgen. Inderdaad kwamen de twee opdagen. De twee jongens zijn vervolgens aangehouden en in verzekering gesteld.

Geweld bij meningsverschil Alphen aan den Rijn Twee mannen uit Alphen aan den Rijn zijn op 25 januari met elkaar in gevecht geraakt rond 14.00 uur op het Marsdiep in Alphen nadat een gesprek, bedoeld om een geschil bij te leggen, toch weer uit de hand liep. De mannen 18 en 20 jaar oud hebben elkaar hierbij letsel toegbracht. De 18-jarige man werd hierbij gestoken met een mes. Ook de andere man liep verwondingen op. Toen de politie arriveerde, waren de mannen vertrokken. Na enig speurwerk konden beide mannen aangehouden worden. De mannen zijn na verhoor in de vroege avond in vrijheid gesteld.

Onder invloed Alphen aan den Rijn De politie in Alphen heeft Rond middernacht van 25 op 26 januari een 42-jarige man uit Alphen aangehouden toen deze met teveel alcohol op achter het stuur zat. De man reed op de President Kennedylaan en werd gecontroleerd. Uit de ademproef bleek dat de man 255 ug/l blies, terwijl 220 de limiet is. De man kreeg een rijverbod van één uur en een bekeuring.

Ongeluk op A12 Waddinxveen
Rond 11.30 uur op 26 januari reed een 35-jarige man uit Leiden achterop een vrachtwagen toen hij richting Utrecht reed. De man is door nog onbekende oorzaak tegen de achterkant van de vrachtauto van een 43-jarige Pool gereden. Door de botsing kwam de Leidenaar op de vluchtstrook terecht waar de auto tot stilstand kwam. De man uit Leiden heeft hierbij vermoedelijk inwendige verwondingen opgelopen. de vrachtwagen heeft slechts blikschade, de bestuurder is ongedeerd. Door het ongeval is het verkeer langere tijd gestremd geweest.

Rijden onder invloed Bergambacht Een 58-jarige automobilist uit Berkenwoude werd vrijdag 26 januari rond 00.35 uur gecontroleerd omdat hij slingerend over de Provincialeweg reed en tevens groot licht voerde. Hij moest blazen. De uitslag van de ademanalyse was 475 ug/l. De man kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie