Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 9.30 uur
Toezicht op en rond de JeugdOphoudPlaats (JOP)

WOERDEN De politie wil de mogelijke overlast door de verzamelde jeugd op en rond het veldje achter de Talmanenlaan (Mr. Joekespad) tegengaan. Momenteel is daar een zeecontainer ten behoeve van de jeugd geplaatst. De JeugdOphoudPlaats (JOP) is echter nog niet geheel af. Zo moet er nog bestraat worden zodat de jeugd kan voetballen en basketballen. Ook komen er prullenbakken en zal verlichting worden aangebracht.

Voorheen verzamelde de jeugd zich in het winkelcentrum van het Staatsliedenkwartier en bezorgde het winkelend publiek een gevoel van een onveiligheid. Nu de jeugd zich in overleg met gemeente en jongerenwerk heeft verplaatst naar de locatie willen de politie en de participanten de jeugd duidelijk maken dat overlast niet is toegestaan.
De politie let met name op het plegen van vernielingen en baldadigheid, het drinken van alcohol, het wildplassen en het stoken van vuurtjes. De jeugd is op de hoogte en weet dat bij geconstateerd strafbaar gedrag bekeurd zal worden. De hoogte van de boetes liggen rond de 100 gulden.

Het aanpakken van de overlast is een gezamenlijk initiatief van de gemeente, jongerenwerk en de politie. Het jongerenwerk probeert de jeugd aan het voet- en basketballen te krijgen en zal regelmatig met de jeugd contact maken. De participanten rekenen op de goedwillende medewerking van de jeugd.

Vrouw onwel

MIJDRECHT Doordat een 77-jarige vrouw onwel werd op haar Spartamet, reed zij tegen een geparkeerde auto en liep door de val een hoofdwond op. Dit gebeurde donderdagmiddag tegen half twee op de Dorpsstraat. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. De geparkeerde auto liep een kras aan de zijkant op.

Te veel op

RIJN & VENEN Een 52-jarige inwoner van Mijdrecht werd vrijdagmorgen even na twee uur op de Schelling in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed.
De man blies op het bureau 1.25 promille. Met een rijverbod van vijf uur en een geldboete van ruim 900 gulden kon de man het bureau verlaten.

Op de Ruimteweg in Maarssen trof de politie vrijdagmorgen kort na vier uur een 42-jarige inwoner van Weesp aan die met te veel alcohol op zijn auto bestuurde. De man blies op het politiebureau 0.95 promille en kreeg een rijverbod van drie uur en 700 gulden boete.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie