Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

HP volledig eigenaar van Bluestone Software

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

HP volledig eigenaar van Bluestone Software

Amstelveen, 26 januari 2001 - Hewlett-Packard heeft Bluestone Software, Philadelphia, overgenomen. De overname was op 17 januari goedgekeurd door de aandeelhouders van Bluestone. Zij ontvangen 0,4866 HP-aande-len voor elk Bluestoneaandeel.

Bluestone is toonaangevend leverancier van draadloze B2B- en B2C-oplossingen voor open platforms. Deze oplossingen helpen gebruikers bij het ontwikkelen, integreren, inzetten en beheren van applicaties voor server based computing op open systemen.

De vooruitstrevende software-infrastructuur van Bluestone wordt op korte termijn geïntegreerd in de HP Software Solutions Organization. HP's huidige internetsoftware bestaat onder meer uit software voor geïntegreerd servicebeheer, beveiliging, het volgen en doorberekenen van internetdiensten en integratie van e-services. Dit portfolio wordt nu uitgebreid met applicatieservers en tools op basis van J2EE-XML. HP Consulting gaat de Bluestone-technologieën ondersteunen met implementatie- en integratiediensten.

Met deze integratie slaat HP-software een dynamische, nieuwe richting in, die de toekomst van veel HP-gebruikers zal veranderen. Dit zal resulteren in geïntegreerde oplossingen die flexibel zijn en snel kunnen reageren op marktontwikkelingen.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP heeft 88.500 werknemers in dienst en behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie