Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Blankert benoemd tot voorzitter Projectgroep A4

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging VNO-NCW

Persbericht
Afdeling Public Relations VNO-NCW

Adres/Address
'Malietoren'
Bezuidenhoutseweg 12
Den Haag
Telefoon/Phone
..-31 (0)70 349 01 67
Telefax/Fax
..-31(0)70 349 01 77
Postadres/Postal Address
Postbus 93002
2509 AA Den Haag
E-mail
communicatie@vno-ncw.nl

Blankert benoemd tot voorzitter Projectgroep A4

Dit is een gezamenlijk persbericht van VNO-NCW en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat

26 januari 2001 - Hans Blankert is benoemd tot voorzitter van de projectgroep 'A4 corridor'. De A4-corridor is de noord-zuid wegverbinding van Zaandam tot aan de Belgische grens. De projectgroep is een initiatief van VNO-NCW en het ministerie van Verkeer en Waterstaat en brengt medio 2001 advies uit over maatregelen voor een betere doorstroming in de A4-corridor en de wijze waarop dit kan worden gerealiseerd. Belangrijk onderdeel hierbij is het opzetten van publiek private samenwerkingsverbanden voor de ontwikkeling, bouw en exploitatie van projecten op de A4, zoals bijvoorbeeld de 2e Coentunnel en de A4 Midden Delfland. De heer Blankert was van 1996 tot 1999 voorzitter van VNO-NCW. In 1999 is hij benoemd tot voorzitter NOC*NSF.

VNO-NCW, MKB-Nederland, ANWB, de kamers van koophandel in de vier grote steden en de minister van Verkeer en Waterstaat zijn het erover eens dat het van groot belang is voor de bereikbaarheid van de Randstad om de doorstroming van het verkeer op de A4-corridor te verbeteren. Uitgangspunt hierbij is dat bestaande knelpunten op de A4 in het kader van het Bereikbaarheidsoffensief Randstad opgelost kunnen worden door Publiek Private Samenwerking.

In maart 2000 hebben het Nederlandse bedrijfsleven en de ANWB het rapport 'Doorstroomroute A4, Zaandam - Belgische grens' gepresenteerd. Hierin wordt als structurele oplossing voorgesteld om voor de bereikbaarheid van West-Nederland een doorstroomroute te realiseren van Noord naar Zuid. Het plan gaat uit van de keuze van de automobilist tussen betalen om door te rijden en niet-betalen met de kans op file.

Eind mei 2000 heeft minister Netelenbos een commissie de opdracht gegeven om de haalbaarheid van het concept te beoordelen. Deze commissie stond onder leiding van de heer Brinkman. Naar aanleiding van het plan van het Nederlandse bedrijfsleven en de ANWB en het advies van de commissie Brinkman hebben de minister van Verkeer en Waterstaat en voorzitter Schraven van de ondernemingsorganisatie VNO-NCW op 13 november 2000 een convenant gesloten. In dit convenant is afgesproken om een publiek private projectgroep op te richten. Deze projectgroep onder leiding van Hans Blankert brengt medio 2001 haar advies uit. Op basis van het advies en na overleg met de heer Schraven zal minister Netelenbos een beslissing nemen over de voortzetting van dit traject.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie