Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afscheidscadeau bemanning Hr.Ms. Pieter Florisz

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Afscheidscadeau Hr.Ms. Pieter Florisz

26-01-2001

De bemanning van het woensdag uit dienst gestelde fregat Hr. Ms. Pieter Florisz heeft een bijzonder afscheidscadeau bedacht: een cheque ter waarde van fl. 6.698,86 voor het Westfries Gasthuis in Hoorn. Het ingezamelde geld wordt door het Hoornse ziekenhuis gebruikt voor het opknappen van de kinderafdeling. Zo wordt een onderzoekskamer gerenoveerd en kunnen nieuwe speeltoestellen worden aangeschaft voor de wachtkamers.

De cheque werd overhandigd door bemanningsleden van het fregat en namens het Westfries Gasthuis in ontvangst genomen door Th. Boomsma. Het geld is door de bemanning ingezameld via allerlei acties tijdens de laatste twee reizen van het schip. Dat gebeurde bijvoorbeeld via sponsoractiviteiten bij het sporten. Het idee om de opbrengsten van de actie ten goede te laten komen aan het ziekenhuis in Hoorn, komt voort uit het feit dat Pieter Florisz - de naamgever van het fregat - regelmatig Hoorn aandeed. Het fregat werd woensdag 24 januari uit dienst gesteld na zestien jaar bij de Koninklijke Marine te hebben gediend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie