Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mensen in Nood en Memisa geven f 150.000 aan India-ramp

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CORDAID

Mensen in Nood en Memisa geven 150.000 gulden aan ramp India

Mensen in Nood(Cordaid) en Memisa (Cordaid) stellen in eerste instantie 150.000 gulden beschikbaar aan het rampgebied in India. Mensen in Nood geeft een bedrag van 100.000 gulden aan Caritas India, die als één van de eerste organisaties ter plekke is. Caritas India inventariseert momenteel wat er aan noodhulp nodig is in het door een aardbeving getroffen gebied. Memisa stelt 50.000 gulden beschikbaar aan een lokale partner in Ahmedabad, die gezondheidsprojecten in de regio heeft en beschikt over een uitgebreid netwerk in het rampgebied.

Een aardbeving van 7,9 op de schaal van Richter heeft al aan zeker 1000 mensen het leven gekost. Door de ravage is het moeilijk een goed beeld te krijgen over de omvang van de ramp. Veel gebouwen zijn ingestort, slachtoffers liggen nog steeds onder het puin. Telefoonlijnen liggen plat, waardoor communicatie met het rampgebied moeilijk op gang komt. De meeste berichtgeving loopt via het kantoor van Caritas India in New Dehli. De partners van Memisa (Cordaid) en Mensen in Nood(Cordaid) inventariseren nu hoe ze zo snel en efficiënt mogelijk de getroffenen kunnen helpen.

Volgens Caritas India heeft de Indiase overheid al enkele kampen voor noodopvang ingericht en proberen militairen de vele slachtoffers onder het puin vandaan te halen. Ziekenhuizen zijn overvol. Medische teams uit heel India gaan naar het gebied om te helpen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie