Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Officiele opening Rotterdam culturele hoofdstad

Datum nieuwsfeit: 26-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ROTTERDAM 2001
www.rotterdam01.nl

Officiële opening Rotterdam culturele hoofdstad op 26-01-2001

PERSBERICHT

OFFICIELE OPENING ROTTERDAM CULTURELE HOOFDSTAD OP 26 JANUARI

2001
Rotterdam, 13 oktober 2000

De officiële opening van het culturele evenement Rotterdam 2001, Culturele hoofdstad van Europa vindt plaats op vrijdag 26 januari 2001 in het Concert- en Congresgebouw De Doelen in Rotterdam. Hare Majesteit de Koningin, beschermvrouwe van de stichting, heeft het voornemen om bij de opening aanwezig te zijn. In januari 2001 barsten de activiteiten rond Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa in alle hevigheid los. Een groot aantal partijen is momenteel druk bezig met de laatste fases van een aantrekkelijk en aanstekelijk programma van rond de 300 onderdelen met een totale omzet van 100 miljoen gulden.

Al maanden wordt er door vele culturele instellingen, duizenden uitvoerenden en talloze Rotterdammers hard gewerkt aan de invulling van het jaar. Onder het motto 'Rotterdam is vele steden' krijgen tentoonstellingen, toneelvoorstellingen en vele andere culturele manifestaties vorm. Van kleinschalige voorstellingen tot een publiekstrekker als de tentoonstelling over het werk van de 15e eeuwse schilder Jheronimus Bosch.

Het programma versterkt, onderschrijft en illustreert datgene wat Rotterdam is. Een interessante culturele omgeving, met een grote hoeveelheid vitale instellingen en participanten, met projecten en voorstellingen die de moeite waard zijn gezien, gehoord of beleefd te worden. Rotterdam 2001 als culturele hoofdstad is de optelsom van initiatieven uit de stad, Rotterdam = 2001. Een jaar vol betekenisvolle culturele momenten.

Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa streeft naar een aanzienlijke en blijvende versterking van het culturele klimaat van Rotterdam, met als resultaat een groeiend publiek alsmede een vernieuwend cultureel aanbod.

Naast Rotterdam is ook Porto in 2001 Culturele Hoofdstad van Europa. Dit heeft geleid tot verschillende samenwerkingsprogramma's, zoals bijvoorbeeld een opera, fototentoonstellingen en de transformatie van een Portugese straat in een Rotterdamse. Rotterdam en Porto hebben veel overeenkomsten. Beide steden zijn havensteden, 'tweede' stad van het land en hebben het karakter van een werkstad.

Het programma is te raadplegen op de website van Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa: www.rotterdam2001.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie