Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brochure familietraining interactievaardigheden online

Datum nieuwsfeit: 27-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

P E R S B E R I C H T

Aan: Redactie Volksgezondheid/GGZ

BROCHURE FAMILIETRAINING INTERACTIEVAARDIGHEDEN ONLINE GEZET

HAARLEM, 26-1-2001 - Nadat de eerste gedrukte exemplaren nog maar net van de pers zijn gerold, heeft de stichting Interactie haar brochure over de Training Interactievaardigheden voor familieleden online gezet. De training, bedoeld voor familieleden van mensen met schizofrenie, wordt momenteel op verschillende plaatsen in het land georganiseerd. De cursusinformatie is te vinden op www.ypsilon.org/interactie

De Internetpagina's bieden geinteresseerde familieleden niet alleen de gelegenheid om zich te laten informeren over opzet en inhoud van de training, maar bieden ook de mogelijkheid om direct online een interesseformulier in te vullen. Zodra een training in hun regio in voorbereiding is, krijgen zij hiervan bericht. Invullen van de interessebon alleen verplicht niet tot deelname.

In de training, die 7 bijeenkomsten beslaat, ontwikkelen familieleden vaardigheden om de omgang met de patient. Niet degenen die aan de ziekte lijden staan dus centraal, maar de direct betrokkenen. Zij trainen met probleemsituaties die in het dagelijks leven met de patiënt voorkomen en zij leren daar patronen in te herkennen. Dit maakt hen weerbaarder en beter in staat om eigen grenzen te bewaken zonder het contact met de patiënt, andere familieleden en de buitenwereld te verliezen.

De eigen bijdrage van de deelnemers voor de complete cursus bedraagt f 75,=. De training wordt groepsgewijs aangeboden, waarbij de vereniging Ypsilon een groot deel van de organisatie en van de fondsenwerving op zich neemt. Om die reden dienen de deelnemers lid van Ypsilon te zijn of te worden.

Direct al bij aanvang van de eerste proeftraining bleek de cursus te voorzien in een enorme behoefte. Van de deelnemers acht 90 procent zich beter in staat om problemen aan de orde te stellen met betrekking tot het gedrag van de patient. Ruim 80 procent vindt zichzelf na de training beter in staat om "op basis van gelijkwaardigheid te communiceren" en "meer rekening te kunnen houden met de handicaps van de patiënt". Als gemiddeld rapportcijfer kreeg de cursus een 8 voor kwaliteit en toepasbaarheid.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie