Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 27-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 27-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 27 januari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: man (18) gedwongen te pinnen
Een 18-jarige jongen uit Groningen meldde vrijdagnacht aan de politie dat hij door twee onbekende mannen beroofd was. De jongen werd aangesproken op het fietspad de Stadsweg door twee mannen die dreigden met een vuurwapen en hem meenamen naar een pinautomaat nabij de Rijksweg. Hij werd gedwongen een bedrag van enkele honderden guldens te pinnen waarop de overvallers verdwenen. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: twee mannen aangehouden voor mishandeling De politie werd vrijdagnacht naar de Bedumerstraat gezonden waar een 28-jarige Stadjer in elkaar geslagen werd door drie mannen. Het slachtoffer werd aangetroffen op de Fivelstraat en werd met gezichtletsel naar het ziekenhuis gebracht. Twee mannen die hem hadden aangevallen waren op een brommertje weggereden en werden enige tijd later door het cameratoezicht op de Grote Markt opgemerkt. Gezien werd dat een van de mannen daar ook iemand sloeg. In de Gelkingestraat werden een 28-jarige man uit Groningen en een 33-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De reden van de mishandeling is nog niet duidelijk geworden.

Groningen: jongen geslagen met glas
In een café in de Peperstraat ontstond een woordenwisseling tussen twee jongemannen waarbij een 26-jarige man een 18-jarige plaatsgenoot sloeg met een glas. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht met een wond in het gezicht. In de zaak kon zijn belager, die vertelde uit zelfverdediging te hebben gehandeld, worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Haren: ongeval met fietser
Een hoge heg beperkte het uitzicht bij een uitrit bij de Kerklaan in Haren waar een 14-jarige fietser uit Groningen vrijdagmiddag de straat opreed. Op de Kerklaan reed een 37-jarige automobiliste uit Haren die een aanrijding niet meer kon voorkomen. De jonge fietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: aanhoudingen bij alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole op het Damsterdiep roken agenten vrijdagnacht een weedlucht en werd de auto van een 23-jarige man uit Delfzijl onderzocht. Behalve twee zakjes softdrugs vond de politie ook een vuurwapen in de auto. Een 24-jarige inzittende, eveneens uit Delfzijl, bleek nog een straf van acht dagen te hebben openstaan. Beide mannen zijn ingesloten.

Groningen / Haren: alcoholcontroles
Alcoholcontroles in de stad en Haren vrijdagnacht leverden vier automobilisten op die teveel hadden gedronken. Een 25-jarige Stadjer spande de kroon met 1.25 promille op het Schuitendiep. Een 29-jarige plaatsgenoot en een 26-jarige vrouw uit de stad bliezen boven de toegestane limiet van 0.5 promille. In Haren werd op de Nieuwlandseweg een 24-jarige Groninger die met hoge snelheid over een kruising reed het blaaspijpje voorgehouden. Hij blies 0.8 promille. Alle bestuurders krijgen een proces-verbaal en een dagvaarding. Vrijdagavond werd een 33-jarige bromfietser op de Rijksweg in Groningen gecontroleerd. Hij bleek 1.85 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Groningen: aangehouden voor handelen in methadon Op de WA Scholtenstraat werd vrijdagmiddag door agenten gezien dat een 26-jarige man uit Grootegast methadon kocht van een 32-jarige man uit Stadskanaal. Bij fouillering bleek de Stadskanaalster nog 90 mg en de Grootegaster 230 mg methadon bij zich te hebben. De mannen werden aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie