Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 27-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2001

Politiebericht Utrecht: Eemland zuid, 11.00 uur
Heler aangehouden

AMERSFOORT Op vrijdagavond werd een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden nadat hij een gestolen fiets had gekocht.

Een surveillerende agent zag dat de man, op het Neptunusplein een gloednieuwe mountainbike achter in zijn auto gooide en vervolgens met geopende kofferbak wegreed. Een achtervolging werd ingezet en de man kon op de Van Randwijcklaan worden gecontroleerd.

Een kort onderzoekje wees uit dat de 29-jarige de fiets had gekocht voor 20 gulden van een onbekend gebleven man. De Amersfoorter werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vermoedelijk is de fiets van diefstal afkomstig.

Beroving

AMERSFOORT-Op vrijdagavond, omstreeks negen uur, werd een 18-jarige vrouw uit Amersfoort beroofd van haar tas. De vrouw fietste over de Hoolesteeg en hoorde een bromfiets van achteren naderen. Plotseling werd haar tas, die ze om haar schouder had hangen, losgerukt door de 2 opzittenden van de bromfiets. De vrouw kwam hierdoor ten val. De bromfiets reed hard door. Een 17-jarige getuige (Amersfoort), die ook op een bromfiets reed, zag alles gebeuren en zette de achtervolging in.

Op een gegeven moment lukte het de getuige om de jongens tot stoppen te dwingen en pakte de tas van de vrouw af. De 17-jarige reed vervolgens terug om de tas terug te geven aan de vrouw. Helaas hadden de daders toch kans gezien om de portemonnee uit de tas te halen. De politie onderzoekt de zaak.

Verkeerscontroles

LEUSDEN-Op vrijdagavond omstreeks half twaalf vond er een aanrijding plaats op de Randweg in Leusden. Een 44-jarige automobilist uit Leusden zag te laat dat de auto voor hem remde en botste hier vervolgens tegenaan. Onderzoek wees uit dat de man alcohol had gedronken en blies op het bureau 1.40 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.Bij de aanrijding raakte de autos beschadigd.

LEUSDEN- Op vrijdagmiddag, omstreeks vijf uur, zag een surveillerende motoragent een 15-jarige bromfietser uit Leusden, rijden over De Smitse. Naast het feit dat de jongens nog niet op een bromfiets mocht rijden (16 jr.) had hij ook geen helm op en was de bromfiets niet verzekerd. De jongen kreeg een bekeuring voor het rijden op een bromfiets beneden de 16 jaar. Daarnaast gaf de jongen toestemming de bromfiets te laten vernietigen.

AMERSFOORT- Op vrijdagavond zagen surveillerende agenten een auto met defecte koplamp rijden op de Evertsenstraat. De 17-jarige bestuurder uit Amersfoort werd gecontroleerd en kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn broer, wel in het bezit van een rijbewijs, zat als passagier in de auto en hij nam het stuur weer over.

AMERSFOORT- Op vrijdagmiddag werd er tussen half vier en vier uur, een verkeerscontrole gehouden op de Bisschopsweg. In totaal kregen 2 bestuurders een bekeuring omdat deze de aldaar geldende geslotenverklaring negeerden.

Aanrijding letsel

Op vrijdagavond, omstreeks half zeven, vond er op de Utrechtseweg een ongeval plaats waarbij een voetganger (leeftijd onbekend) uit Nijkerkerveen gewond raakte.

De voetganger stak plotseling de weg over en werd vervolgens geschept door een 32-jarige automobilist uit Amersfoort. Onderzoek wees uit dat de automobilist niet in het bezit was van een rijbewijs en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De jongen werd met een gebroken pols en een hersenschudding vervoerd naar het ziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie