Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 27-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2001

Politiebericht Utrecht: Binnensticht/12.00 uur
Rijden onder invloed

ZEIST- Op zaterdagochtend werd omstreeks kwart over vier een 23-jarige automobilist uit Driebergen/Rijsenburg gecontroleerd op de Weeshuislaan.

De jarige wilde niet meewerken aan een alcoholcontrole en begon de agenten te beledigen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij uiteindelijk wel wilde blazen. Hier bleek hij een promillage te hebben van 0.95.

Aangezien hij de agenten meerdere malen had beledigd en onbeleefde taal had uitgesproken, werd hij ingesloten voor verhoor voor de belediging.

In de tussentijd was een vriend van de 23-jarige, een 21-jarige man uit Driebergen/Rijsenburg, naar het politiebureau gekomen. Ook hij uitte onbeleefde taal tegen de politieagenten in het bureau. De man werd gevraagd het bureau te verlaten wat hij uiteindelijk deed. Even later kwam de man weer terug herhaalde zijn onbeleefde taal en werd vervolgens ook aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vernieler aangehouden

ZEIST- Op zaterdagochtend werd omstreeks half vijf, een 23-jarige man uit Gouda aangehouden nadat hij een ruit had vernield op de 2e Dorpsstraat.

De man had een ruit vernield van een winkel en was vervolgens weggelopen. De politie kreeg van getuigen en goed signalement en ging op zoek.

Op Het Rond werd de man aangetroffen en werd aangehouden. Om herkenning te voorkomen had de man zijn jas binnenste buiten aangetrokken. De agenten hadden echter meer informatie gekregen over uiterlijke kenmerken gekregen dus kon hij eenvoudig getraceerd worden. De vernieler is ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontroles

ODIJK- Op vrijdagmiddag werd er tussen half vier en vijf uur een snelheidscontrole gehouden met de lasergun. In totaal kregen zes automobilisten een bekeuring voor een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid die op de Singel gehaald werd, was 80 kilometer per uur.(50)

ZEIST- Op vrijdagmiddag werd er tussen kwart over tien en half twaalf een snelheidscontrole gehouden op de Weteringlaan. In totaal kregen 8 automobilisten een bekeuring voor een te hoge snelheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie