Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Friesland van 26/1 t/m 27/1 (13.00 uur)

Datum nieuwsfeit: 27-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 27-01-2001 Politieberichten van 26/1 (13.00 uur) t/m 27/1 (13.00 uur)

Ureterp: diefstal uit auto
Vrijdag tussen 01.00 en 11.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op het Boetweitpaed. Het linker portier werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler, versterkers en een 27 MC-zender weggenomen. De eigenaar, een 19-jarige inwoner van Ureterp heeft aangifte gedaan.

Sneek: hond bijt kind
Donderdag omstreeks 17.00 uur was een moeder met haar 11-jarige zoon in een slagerij aan het Grootzand. De jongen wilde een hond, een Jack Russell, die aangelijnd was, aanhalen. De moeder van de jongen wilde dit niet en op het moment dat zij haar zoon beetpakte, beet de hond de jongen in het gezicht. De hond had nog nooit iemand gebeten. De jongen werd door zijn ouders overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek en werd daar doorverwezen naar de plastisch chirurg in het MCL-Zuid. De ouders van de jongen, een inwoner van Sneek en de eigenaresse van de hond, eveneens een inwoonster van Sneek, zouden de zaak regelen via hun verzekeringsmaatschappij.

Lemmer: rijden tijdens ontzegging
Vrijdag omstreeks 11.20 uur werd op de Pasveer een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De man, een 46-jarige inwoner van Lemmer, had een ontzegging van de rijbevoegdheid en was dus niet in het bezit van een rijbewijs. De man kreeg hiervoor een bekeuring.

Sneek: vals bankbiljet
Afgelopen vrijdag werd bij het opmaken van de kas in het postkantoor aan het Martiniplein een vals bankbiljet van 100 Duitse mark aangetroffen. Wie het bankbiljet heeft aangeboden kon niet worden achterhaald. De postkantoorhouder, een 54-jarige inwoner van Sneek heeft aangifte gedaan en het bankbiljet is in beslag genomen.

Leeuwarden: gewapende overval
Vrijdag omstreeks 17.55 uur vond een gewapende overval plaats op de supermarkt van de Poiesz aan de Oostersingel. Twee blanke mannen met bivakmutsen over hun hoofd kwamen via de slijterij de supermarkt binnen. Zij waren gewapend met een vuistvuurwapen. Op het moment dat zij de supermarkt binnenkwamen, was een 16-jarige caissière, een inwoonster van Leeuwarden, met de kassalade met geld op weg naar het kantoor. De overvallers schreeuwden, waarop een 17-jarige medewerker van de Poiesz, zijn collega te hulp wilde snellen. Hierop werd door één van de overvallers geschoten en werd de jongen, een inwoner van Leeuwarden, in zijn bovenbeen geraakt. De overvallers hebben vervolgens de winkellade met geld gepakt en zijn daarop weggevlucht. De gewonde jongen werd overgebracht naar het MCL-Zuid en werd aldaar opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar. De supermarkt is na de overval gesloten voor het publiek. Op het moment van de overval waren en nog verschillende klanten in de winkel aanwezig. Het enige wat van de overvallers bekend is, dat het gaat om twee blanke mannen met een lengte tussen de 1.65 en 1.75 meter. Hoe de overvallers vertrokken zijn is niet bekend. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Garyp: geheime zender
Vrijdag omstreeks 17.55 uur werd in samenwerking met de Rijksdienst voor de radiocommunicatie in een woning aan De Tuije een geheime zender uit de lucht gehaald. De zender was in bedrijf en zond uit onder de naam `Hurricane` De zender werd in beslag genomen en de eigenaar een 24-jarige inwoner van Garyp kreeg een proces-verbaal.

Hurdegaryp: geheime zender
Vrijdag omstreeks 18.25 uur werd in samenwerking met de Rijksdienst voor radiocommunicatie in een woning aan de Einekoai een geheime zender uit de lucht gehaald. De zender was op het moment van binnentreden in de lucht en zond uit onder de naam `Zwaluw`. De zender werd in beslag genomen en de eigenaar, een 31-jarige inwoner van Hurdegaryp kreeg een proces-verbaal.

Leeuwarden: mishandeling
Vrijdag omstreeks 14.30 uur fietste een 54-jarige inwoonster van Leeuwarden over de Elgersmastate. Zij werd toen lastig gevallen door twee loslopende honden, die tegen haar opsprongen. Deze honden waren van een buurtbewoonster, die iets verderop in de straat woonachtig is. De honden werden uitgelaten door de dochter. De fietsende vrouw maakte met haar benen een afwerend gebaar naar de honden. Dit werd gezien door de eigenaresse van de honden, die daarop de fietsende vrouw een duw in de rug gaf, waardoor deze kwam te vallen. Toen de vrouw op de grond lag, kreeg zij nog een paar trappen van zowel de eigenaresse van de honden als van de dochter. Het slachtoffer is daarop naar huis gegaan. Daar zij pijn had aan haar elleboog, is zij naar het ziekenhuis gegaan en aldaar werd geconstateerd dat haar elleboog was gebroken. De vrouw heeft aangifte gedaan. De eigenaresse van de honden moet nog worden gehoord, evenals de dochter.

Leeuwarden: verkeerscontrole
Vrijdag werden in de binnenstad van Leeuwarden op verschillende plaatsen controles gehouden. 6 bestuurders kregen een proces-verbaal ter zake overschrijding van de maximumsnelheid, 12 bestuurders (fietsers) ter zake het voeren van geen verlichting. Verder werden 20 mensen bekeurd voor foutief parkeren, 1 voor het rijden zonder rijbewijs en 4 voor het niet dragen van de autogordel.

Sneek: onder invloed
Vrijdag omstreeks 23.30 uur werd op de Lange Veemarktstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Lemmer, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 270 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Sneek: aanrijding met gestolen auto
Vrijdag omstreeks 23.30 uur vond op de Stadsrondweg een aanrijding plaats. Een 37-jarige inwoner van Zuidveen, stond met zijn personenauto stil voor het rode verkeerslicht op de kruising van de Rondweg met de Lemmerweg. Een 19-jarige inwoner van Sneek reed met de door hem bestuurde personenauto over de Rondweg en zag te laat dat de auto voor hem stilstond. Volgens getuigen reed deze bestuurder te hard. De 19-jarige bestuurder botste op de personenauto, die voor hem stilstond. Beide auto`s werden totaal vernield. De bestuurder van de stilstaande auto werd licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek en kon nabehandeling naar huis. De 19-jarige bestuurder bleek gedronken te hebben en bovendien bleek dat hij de auto waarschijnlijk kort daarvoor had gestolen vanaf de Kanaalstraat in Sneek. De eigenaar van de auto, een 35-jarige inwoner van Sneek heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies de man 375 ugl. De verdachte werd ingesloten.

Leeuwarden: mishandeling
Zaterdag omstreeks 00.15 uur kwam er een melding binnen dat er gevochten zou worden in de Oude Doelesteeg. Ter plaatse was van een vechtpartij geen sprake. Wel liep aldaar een jongeman, die een fiets had omgegooid. Toen een 16-jarige inwoner van Leeuwarden daar iets van zei, kreeg hij van de jongeman(verdachte) direct een klap tegen het hoofd. De verdachte, een 20-jarige inwoner van Leeuwarden, die ook niet door zijn vrienden tot bedaren kon worden gebracht, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt ter zake mishandeling.

Damwoude: onder invloed
Zaterdag omstreeks 00.20 uur ging op de Kleine Laan een bestuurder van een personenauto bij het zien van een politieauto er met hoge snelheid vandoor en trachtte op deze manier aan een controle te ontkomen. Op de Voorweg de bestuurder, een 18-jarige inwoner van Damwoude aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij 500 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur. Teven bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een bekeuring.

Franeker: onder invloed
Zaterdag omstreeks 00.40 uur werd op de Voorstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 19-jarige inwoner van Tzum, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 290 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Oosterwolde: onder invloed
Zaterdag omstreeks 01.50 uur werd op de Nanningaweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 25-jarige inwoner van Oosterwolde, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 295 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 2 uur.

Grou: onder invloed
Zaterdag omstreeks 01.50 uur werd op de Oostergoostraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 31-jarige inwoner van Grou, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 415 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Leeuwarden: onder invloed
Zaterdag omstreeks 02.00 uur werd op de Wirdumerdijk een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 54-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 805 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Heerenveen: onder invloed
Zaterdag omstreeks 03.00 uur werd op de Kerkstraat een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 30-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 445 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur. Tevens bleek dat de man zijn rijbewijs niet had laten vernieuwen, voor de datum die op het rijbewijs stond aangegeven. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring.

Oosterwolde: insluiper overlopen
Zaterdag omstreeks 00.45 uur werd een 73-jarige inwoonster van Oosterwolde wakker van gestommel in haar woning aan de Lijnakker. Toen de vrouw uit bed ging en in de gang stond, zag zij dat een onbekende man de gang inliep. De man gaf haar een klap in het gezicht en rende vervolgens weg. De vrouw was geschrokken en kon geen signalement van de verdachte geven. De bewoonster heeft geen letsel opgelopen. De verdachte is waarschijnlijk via de voordeur de woning binnengekomen. De voordeur zat niet op het nachtslot en is waarschijnlijk via de brievenbus geopend. Uit de woning werd niets weggenomen.

Heerenveen: aanhouding
Zaterdag omstreeks 04.05 uur werden op de Haskeruitgang drie mannen aangehouden. De mannen, 19 en 22 jaar beiden uit Heerenveen en een 21-jarige man uit Emmeloord hadden kort daarvoor een tweetal aldaar gestalde fietsen op het wegdek gegooid en vernield. De verdachten werden op heterdaad betrapt door een passerende patrouille. De verdachten werden overgebracht naar het bureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Sint Nicolaasga: onder invloed
Zaterdag omstreeks 04.10 uur werd op de Jhr. F.J.J. van Eysingastraat de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 48-jarige inwoner van Heerenveen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 620 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur. Tevens bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring.

Sneek: inbraak woning
Van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Anna Paulownastraat. Een raam aan de achterzijde van de woning werd vernield. Uit de vriezer in de keuken werden diverse snacks weggenomen. De eigenaar, een 25-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Hurdegaryp: onder invloed
Zaterdag omstreeks 11.25 uur werd op de Reidseame een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Hurdegaryp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 405 ugl. Hij kreeg een rijverbod voor 3 uur.

Veenklooster: aanrijding met gewonde
Zaterdag omstreeks 09.10 uur vond op de Keningswei een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 23-jarige inwoonster van Buitenpost, reed in een bocht naar rechts rechtdoor, schampte een boom en kwam in de sloot tegen een betonnen bruggetje tot stilstand. De brandweer heeft de bestuurster uit haar benarde positie bevrijd en zij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De auto werd totaal vernield.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie