Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Dag Kunstacademie Den Haag

Datum nieuwsfeit: 27-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KUNSTACADEMIE DEN HAAG

Open Dag Kunstacademie Den Haag: zaterdag 27 januari

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag houdt zaterdag 27 januari 'Open Dag'. Iedereen die zich wil oriënteren op de mogelijkheden om een opleiding te volgen aan de Academie is dan welkom tussen 9.00 en 16.00 uur.

De studie-informatie wordt op de Open Dag gegeven aan de hand van een zeer levendig programma, waarbij de bezoekers ook op een actieve manier kennis kunnen maken met het onderwijs aan de KABK. In voorgaande jaren was de Open Dag een groot succes, waarop zo'n 2.000 mensen een kijkje kwamen nemen.

Op de Open Dag is een groot aantal docenten en studenten van de Academie aanwezig om op een aanschouwelijke manier voorlichting te geven over het onderwijs. Er wordt veel werk getoond, er zijn openbare lessen te volgen en er is mondeling en schriftelijk informatie te krijgen over de toelatingsprocedure en de beroepsvooruitzichten.

Traditioneel is er op de Open Dag veel aandacht voor de demonstraties in de verschillende werkplaatsen van de academie, als de doka's, de computerpractica en de werkplaatsen voor grafiek, hout, metaal en textiel. Ook de historische zaal met gipsen en de rijke bibliotheek trekken veel aandacht.

Op de Open Dag zijn ook de in de school gevestigde winkeldependances geopend van Capi-Lux (foto- en digitale materialen) en Goedman (teken- en schildermaterialen). Studenten kopen daar met korting, wat bezoekers de 27ste ook kunnen.

Opgericht in 1682 is de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (met 319 jaar) in Nederland de oudste in zijn soort. Anno 2001 telt de Academie ruim 900 studenten, van wie er ruim 600 de dagopleiding volgen en ruim 300 de avondopleiding. De KABK vormt samen met het in Den Haag gevestigd Koninklijk Conservatorium een bestuurlijke eenheid als de 'Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek en Dans' in Den Haag. Wat het onderwijs betreft toont die eenheid zich in het bijzonder binnen de 'Interfaculteit Beeld en Geluid' die het oude ideaal weerspiegelt om een relatie te vinden tussen de taal van het beeld en de taal van het geluid.

Beknopte agenda-informatie

Zaterdag 27 januari; 9.00 tot 16.00 uur
Studie-infodag
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten
Prinsessegracht 4, Den Haag

070-3154777
www.kabk.nl

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten biedt de volgende opleidingen: beeldende kunst, grafische en typografische vormgeving, architectonische vormgeving, fotografische vormgeving, textiel en modevormgeving en een interfaculteit beeld en geluid (samen met het Koninklijk Conservatorium). Er zijn 2de fase-opleidingen in letterontwerpen en typografie en een weekendopleiding industriële vormgeving. De Academie biedt voltijd- en deeltijdopleidingen aan. Onder meer ter voorbereiding wordt op de zaterdag ook een oriëntatiecursus aangeboden.

Bereikbaarheid KABK

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten is gevestigd aan de Prinsessegracht 4 in de Haagse binnenstad, tegenover de Koekamp, nabij het NS-station Den Haag Centraal. Vanaf het voorplein van het station ligt het gebouw aan de linkerhand op zichtafstand, het is ook herkenbaar aan de speciale Open Dag vlag in de mast boven de hoofdingang.Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie