Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NRPS houdt Hengstenkeuring en Showdag

Datum nieuwsfeit: 27-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the Dutch


NRPS pakt uit met Hengstenkeuring en -Showdag
ERMELO - Het is de moeite waard om op zaterdag 27 januari de dag door te brengen op het Federatiecentrum in Ermelo. Het NRPS houdt dan de jaarlijkse Hengstenkeuring en -Showdag. In een aantrekkelijk programma zullen alle goedgekeurde c.q. erkende hengsten zich op de meest gunstige manier voorstellen. Daarnaast vindt de derde bezichtiging en goedkeuring plaats van de jongste jaargang hengsten.

Alle hengsten, die november j.l. zijn aangewezen voor de derde bezichtiging, hebben de verplichte veterinaire onderzoeken inmiddels ondergaan. Zij, die aan alle gestelde voorwaarden voldoen, geven op 27 januari nogmaals acte de présence met als doel goedkeuring voor de dekdienst. Dit geldt zowel voor de rijpaarden grote maat als de rijpony's en de rijpaardhengsten kleine maat. Daarbij zullen de hengsten die in 1997 of eerder zijn geboren, ook onder het zadel hun capaciteiten tonen. Uit de nieuwe hengstenjaargang wordt per fokrichting een kampioen aangewezen.

De hengstenkeuringscommissie verwacht daarnaast alle reeds eerder goedgekeurde c.q. erkende hengsten in de baan voor de jaarlijkse bezichtiging. Enkele hengsten zullen zich in stap en draf aan de hand presenteren, maar de sportpaarden komen vooral om onder het zadel te laten zien op welk niveau ze zich momenteel bevinden. De Hengstenkeuring en -Showdag van het NRPS op het Federatiecentrum te Ermelo op 27 januari begint om 09.00 uur en duurt tot circa 16.30 uur. De toegang bedraagt 10,= maar parkeren is gratis; de tribune is verwarmd.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie