Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Platen- CD- Film & Science Fiction Beurs in RAI

Datum: 27 januari 2001

Popmuziek en film in de RAI

De bezoekers van de vijfde Platen- CD- Film & Science Fiction Beurs op 27 januari in de Rai in Amsterdam betreden een wereld vol rock and roll en science fiction. Op de beurs zijn tweehonderd topverzamelaars en -handelaren aanwezig uit tien verschillende landen. Deze professionele muziek- en filmkenners selecteerden voor de beurs zowel unieke platen en CD's, als film- en science fiction attributen, zoals originele filmposters, Startrek-kostuums, speelgoedcollecties van James Bond en Star Wars, cultvideo's en monster- en horrorartikelen.

Op de platenbeurs is een speciale afdeling ingericht voor film en science fiction. Momenteel groeit de belangstelling voor filmposters van klassieke films. In verschillende tv-series - zoals Friends en Seinfeld - zijn op de achtergrond telkens andere posters te zien. Op de beurs worden deze affiches meegebracht door een aantal buitenlandse standhouders. Zij zorgen eveneens voor prachtige publiciteitsfoto's van bioscoopfilms en voor foto's van filmsterren met handtekening.

Op science fictiongebied zijn Star Wars en Startrek onverminderd populair, maar ook Thunderbirds, Superman, Xena, Buffy the Vampire Slayer en de X-files hebben veel fans. Hiervan zijn op de beurs boeken, tijdschriften, soundtracks, miniaturen, speelgoed, foto's en vele andere parafernalia te vinden. Voor de echte liefhebbers zijn er Disney- en Tolkienstands, alsmede een grote hoeveelheid science fiction literatuur. Overigens is ook de Startrekfanclub op de beurs aanwezig.

Nieuw op de beurs is het grote assortiment DVD's. Aangevuld met allerlei extra materiaal verschijnen nu veel topfilms op dit nieuwe medium, wat ze voor de filmfan extra aantrekkelijk maakt.

Uiteraard is ook voor liefhebbers van popmuziek is het aanbod enorm groot. Alle muzikale stijlen, vanaf de jaren '50 tot nu, zijn vertegenwoordigd. Van pop, rock 'n roll, metal en punk tot disco, reggae, soul, house en dance, zowel op de plaat als op CD. De afdeling DJ-vinyl neemt een belangrijke plaats in. De onovertroffen beats en discoclassics uit de jaren '70 vormen nog steeds de basis voor de sound van elke DJ en de maxisingles met topgrooves worden hier vanuit heel Europa aangevoerd. Zeker de helft van de standhouders is afkomstig uit het buitenland en zij vormen een welkome aanvulling op ieders muziekverzameling. Niet alleen door hun exclusieve aanbod, maar vooral ook door hun prijs. Zoals bekend liggen de prijzen voor CD's in de ons omringende landen aanzienlijk lager, en op de beurs valt daarvan te profiteren.

De Platen & CD, Film & Science fiction Beurs in de RAI in Amsterdam is op zaterdag 27 januari geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang bedraagt fl. 12,50 - CJP/Pas65 fl. 10.- Voor meer informatie kunt u overdag bellen met de organisator ARC, telefoon 0229 213891 of kijk op internet www.mmmarc.com.

ARC
Postbus 2130
1620 EC Hoorn

Telefoon: 0229 213891
email: info@mmmarc.com
www.mmmarc.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie