Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvaartbus nieuw product op Uitvaart Info Dag in Gouda

Datum nieuwsfeit: 27-01-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Rotterdam, 17 januari 2001

Tweede Uitvaart Info Dag in Gouda
uitvaartbus voor publiek te bezichtigen

Op zaterdag 27 januari vindt voor de tweede maal de Uitvaart Info Dag plaats in de Agnietenkapel aan de Markt 100 in Gouda. De Uitvaart Info Dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt georganiseerd door CVU Uitvaartzorg en Reaal Overlijdenszorg. Naast leden en verzekerden van deze organisaties zijn alle belangstellenden van harte welkom. Tijdens deze dag kan men ook de uitvaartbus van CVU bekijken die sinds september door Nederland rijdt. De uitvaartbus, waarin de overledene opgebaard en vervoerd kan worden, is een antwoord op de toenemende behoefte van mensen aan een meer persoonlijke uitvaart.

Behoefte
De eerste Uitvaart Info Dag in januari 1999 werd goed bezocht. Directeur CVU Uitvaartzorg Aloys Meij: 'Er bestaat duidelijk behoefte aan informatie over uitvaart en alles wat er omheen speelt. De aandacht voor uitvaart is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Voor ons een reden om samen met Reaal Overlijdenszorg opnieuw een informatiedag te organiseren.' Tijdens de Uitvaart Info Dag is een deskundig team van uitvaartverzorgers van CVU aanwezig om vragen over uitvaart, nazorg en overige zaken te beantwoorden. Voor informatie over uitvaartverzekeringen kan men bij de informatiestand van Reaal Overlijdenszorg terecht.

Kistenmaker
Bezoekers kunnen kennis maken met een kistenmaker, een steenhouwer, een notaris en zelfs met een bloemist voor speciale rouwarrangementen. Ook is er een informatiestand van Gemeentelijke Begraafplaats en Crematorium Ysselhof. Naast bijzondere kisten en grafmonumenten kan men ook een kijkje nemen in verschillende rouwauto's. Gedurende de dag wordt koffie en thee geserveerd.

Uitvaartbus
Met de uitvaartbus, die sinds september dagelijks rijdt en 22 zitplaatsen biedt, kunnen nabestaanden samen met de overledene naar het crematorium of de begraafplaats rijden. Een laatste rit langs de dierbare plekjes van de overledene, terwijl zijn of haar favoriete muziek door de bus klinkt, is een andere mogelijkheid. Meij: 'De uitvaartbus is onderdeel van onze innoverende aanpak. Gezien de grote belangstelling in de afgelopen maanden, blijkt wel dat we met deze nieuwe service in een duidelijke behoefte voorzien.'

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie