Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolitie Groningen

Datum nieuwsfeit: 28-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 28-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 28 januari 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: aanslag Nunspeet opnieuw in Opsporing Verzocht In de uitzending van Opsporing Verzocht van maandag 29 januari 2001 zal opnieuw aandacht besteed worden aan het onderzoek naar de aanslag op een 46-jarige inwoner van t Zandt. Deze aanslag vond plaats op 23 november 2000 op de A 28 ter hoogte van Nunspeet. In de uitzending zal nog aandacht besteed worden aan de bestelauto. Bovendien zal een compositietekening getoond worden van een mogelijke verdachte. De combinatie van beiden is van belang voor het onderzoek. De uitzending is op maandag 29 januari 2001 omstreeks 19.00 en 22.00 uur.

Haren: kledingcontainer in de brand
Op de Anjerlaan in Haren heeft de brandweer zaterdagnacht een brand geblust die in een kledingcontainer was ontstaan. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

Haren: diefstal van cv ketels
In een in aanbouw zijnd pand aan Felland-Noord in Haren werden drie aangesloten cv ketels weggenomen. De deur van het gebouw was geforceerd. Onderzoek wees uit dat een van de ketels was achtergebleven op het bouwterrein. De politie is begonnen met een sporenonderzoek en heeft de zaak in behandeling.

Groningen: overval op videotheek
Een videotheek aan de Westersingel is zaterdagavond beroofd door een nog onbekende man. De overvaller kwam rond 23.00 uur de zaak binnen en bedreigde het personeelslid met een mes. Hij graaide de inhoud van de kassa mee en liep de winkel uit in de richting van het plantsoen. Signalement van de overvaller: blanke man, lengte 175/180 cm, geen haargroei in het gezicht, donker blauw bomberjack en een donker blauwe broek.

Groningen: lastige man in Poelestraat
Een 24-jarige man uit Foxhol was vanwege zijn gedrag zaterdagnacht een horecagelegenheid aan de Poelestraat uitgezet en bleef vervelend doen voor de deur van de zaak. De man begon gewaarschuwde agenten uit te schelden en voldeed niet aan een vordering om zich te verwijderen en werd aangehouden. Hij verzette zich tegen de aanhouding en verklaarde op het bureau zijn gedrag door een combinatie van XTC- en alcoholgebruik.

Groningen: verdovende middelen controle
In de Hoekstraat werd zaterdagmiddag een 30-jarige man uit Groningen gecontroleerd op het in bezit hebben van verdovende middelen. De man bleek 1 bolletje coke in zijn mond te hebben en in een binnenzak 12 bolletjes heroïne. Hij is na verhoor met en proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: winkeldief moet nog 14 dagen zitten
Bij een doe-het-zelfzaak aan het Sontplein werd zaterdagmiddag een 44-jariuge man zonder vaste woonplaats betrapt op het onbetaald wegnemen van twee striptangen. De man werd aangehouden en bekende de diefstal. Verder bleek er nog een straf van 14 dagen zitten tegen hem open te staan. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: rijden met een slok op
Een 55-jarige inwoner van Groningen reed zaterdagavond slingerend met zijn auto over het Hoendiep. De automobilist reageerde niet op stopsignalen en werd uiteindelijk klemgereden. Hij blies op het ademanalyseapparaat een promillage van 1.8. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Een 22-jarige automobilist uit Veendam raakte op de Bornholmstraat in de slip en kwam tot stilstand tegen een vangrail. De man moest de alcoholtest ondergaan en scoorde 1.0 promille. Hij krijgt een proces-verbaal en een dagvaarding. De wagen is afgesleept.

Groningen: vrachtwagenchauffeur rust te weinig
Bij een verkeerscontrole zaterdagavond op de Weg der Verenigde Naties werd een 38-jarige chauffeur van een trekker met oplegger voor acht uur aan de kant gezet. Controle wees uit dat de man een dienst achter de rug had van 36 uur terwijl hij maar 4 uur rust had genoten. Proces-verbaal is opgemaakt.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie