Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 28-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 28-01-2001 Mediaberichten zondag 28 januari 2001 (tot 16.00 uur)

OHE EN LAAK Gewapende overval (3)

De Politie Limburg-Noord heeft een team van tien rechercheurs geformeerd dat de gewapende overval op een gezin in Ohé en Laak onderzoekt. Op woensdag 24 januari werd rond 21.00 uur een familie overvallen in hun woning door drie gewapende mannen. Nadat ze de woning hadden doorzocht zijn ze met een groot geldbedrag gevlucht. Bij de overval werd tevens een paarse Mercedes van het gezin gestolen die de dag daarna werd aangetroffen op de parkeerplaats bij de St. Landricusschool aan de Diepstraat in Echt. Tevens heeft de politie die dag op de Graaf de Hompeschstraat, vlakbij de kruising met de Prinses Beatrixlaan, een zwarte BMW 316 aangetroffen, die kort voor de overval vanaf de Dinkelstraat in Geleen werd gestolen. In het belang van het onderzoek is de politie dringend op zoek naar mensen die mogelijk iets meer kunnen vertellen met betrekking tot de vermelde personenautos. Zij kunnen contact opnemen met de Politie Echt via het Landelijk Telefoonnummer Politie 0900 8844 (30 cent per minuut).

ECHT - Brand

ECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag naar aanleiding van een melding van een passant assistentie verleend bij een brand op de Rijksweg Zuid. Door nog onbekende oorzaak was er brand ontstaan in een rij coniferen en een daaraan grenzende duiventil, die vlakbij een woning stonden. Omdat de brand snel om zich heen greep werden de bewoners van het nabij gelegen pand gewaarschuwd. De 46-jarige bewoner probeerde met gevaar voor eigen leven een aantal duiven te redden uit de brandende til. Uit voorzorg werd hij teruggetrokken door de hulpverleners. Kort daarop laaide het vuur in de til verderop, waardoor ongeveer 100 duiven om het leven kwamen. Tevens werden circa 40 coniferen verwoest. Er zal nog technisch onderzoek verricht worden naar de oorzaak van de brand. De omvang van de schade is nog niet bekend.

VENRAY - Diefstal

VENRAY De politie heeft zaterdag een 53-jarige man uit Venray aangehouden in verband met diefstal aan de Kiosk. De man probeerde een pak koekjes van ongeveer fl. 1,80 te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. Hieruit bleek dat de man in het verleden vaker is betrapt op hetzelfde feit. Met toepassing van snelrecht is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

YSSELSTEIN Verkeersongeval

YSSELSTEIN Bij een verkeersongeval op het kruispunt Rouwkuilenweg en Ysselsteinseweg zijn zaterdagmiddag een 61-jarige vrouw uit Ysselstein en een 8-jarige medepassagier gewond geraakt. Het ongeval gebeurde doordat de een 36-jarige inwoonster uit Ysselstein geen voorrang verleende op het kruispunt. Hierdoor ontstond een aanrijding en raakten de bestuurster en een van de inzittenden gewond. Beiden zijn ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

VENLO Vijf dronken bestuurders bij alcoholcontrole

VENLO De politie heeft zaterdagavond en nacht bij een alcoholcontrole, gehouden in het centrum van Venlo tussen 22.00 uur en 06.00 uur, vijf personen aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een automobilist probeerde te ontkomen aan de alcoholcontrole. De 48-jarige automobilist uit Venlo reed rond 02.00 uur over de Keulsepoort en negeerde het gegeven stopteken en vervolgens twee rode verkeerslichten. Op de Peperstraat werd hij alsnog in de kraag gegrepen waarna hij werd overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hierbij blies de man onder de strafbare norm. Hij kreeg echter wel een bekeuring voor het negeren van de rode verkeerslichten en het negeren van het stopteken. De eerste dronken automobilist werd rond 23.25 uur op de Goltziusstraat betrapt. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 4 uur opgelegd. Rond 02.10 uur werd een 47-jarige automobilist aangehouden toen hij over de Keulsepoort reed. Hij werd overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij zal zich op 11 april moeten verantwoorden voor de rechter. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur. Even na 02.30 werd op de Keulsepoort een 41-jarige automobilist uit Blerick betrapt op met drank achter het stuur. Met toepassing van snelrecht is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Hij zal zich op 2 mei moeten verantwoorden voor de rechter. Daarnaast kreeg hij een rijverbod voor 4 uur. Rond 03.00 uur werd op de Deken van Oppensingel een 29-jarige automobilist uit Venlo gecontroleerd en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een boete van 410 gulden opgelegd. Daarnaast kreeg hij een rijverbod voor 2 uur. Even later, rond 03.35 uur werd op de Koninginnesingel een 38-jarige automobilist uit Blerick gecontroleerd en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een boete van 410 gulden die hij voor 12 februari 2001 moet betalen, anders zal hij zich op 2 mei 2001 alsnog moeten verantwoorden voor de rechter. Daarnaast kreeg hij een rijverbod voor 3 uur.

ECHT Dronken automobilist

ECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 48-jarige automobilist uit St. Joost aangehouden. De man reed rond 01.10 uur over de verbindingsweg toen politiemedewerkers hem controleerden. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Daarnaast bleek dat hij met een ongeldig verklaard rijbewijs gereden had. Met toepassing van snelrecht is proces-verbaal tegen hem opgemaakt waarbij hij een rijverbod kreeg voor 8 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie