Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 28-01-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Stad Utrecht, 12.30 uur
Geweldpleger aangehouden

UTRECHT Zondagmorgen hield de politie in samenwerking met de Nederlandse Veiligheidsdienst een 28-jarige geweldpleger uit Utrecht aan. Hij had tot twee keer toe mensen bedreigd en geslagen terwijl hij ze om geld vroeg.

Rond vijf uur wilde de Utrechter geld afdwingen van een 26-jarige man uit Utrecht die zich op het Vredenburg bevond. De 28-jarige sloeg de man toen hij geen geld wilde afgeven. Doordat een politiewagen het plein opreed, rende de 28-jarige weg. Een zoektocht naar de geweldpleger leverde helaas niets op. Het slachtoffer moest een wond die hij aan het gezicht had opgelopen laten hechten in het Ouderijnziekenhuis.

Anderhalf uur later kwam een melding bij de politie binnen dat beveiligingsbeambten een man hadden aangehouden op de Oudegracht. Zij hadden gezien dat de Utrechter een 19-jarige jongen en een 18-jarige jongen uit De Bilt geld wilde afpakken. Ook dit ging gepaard met geweld. De jongens hoefden niet behandeld te worden in het ziekenhuis, maar liepen wel verwondingen op aan het gezicht. Op het politiebureau herkende de 26-jarige Utrechter de aangehouden man als de man die hem had geslagen en afgeperst. Het team Robuust onderzoekt beide zaken.

Diensthond houdt autodieven aan

UTRECHT Rond twee uur zondagmorgen kreeg de politie de melding dat twee jongens benzine uit autotanks haalden van autos die geparkeerd stonden op de Livingstonelaan.

Op de Beneluxlaan troffen agenten twee jongens aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Een van hen, een 24-jarige man uit Utrecht, kon aangehouden worden. Zijn vriend slaagde erin weg te rennen in de richting van het park Transwijk. De politie heeft dit park afgezet in afwachting van de komst van een diensthond. Deze traceerde de 18-jarige jongen uit Utrecht. Hij had zich onder een viaduct verscholen. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Gestolen auto aangetroffen

UTRECHT Zaterdagmiddag rond drie uur zag een agent een auto rijden met een vals kentekenplaat. Hierop hield de agent de 34-jarige bestuurder uit Utrecht op de Trumanlaan staande. Zij kon geen kentekenbewijs afgeven waarop de agent haar verzocht mee te rijden naar het bureau om de auto te onderzoeken.

Op het politiebureau bleek dat het chassisnummer van het voertuig niet bij het kenteken hoorde. Bovendien bleek dat er bij het chassisnummer een kenteken hoorde van een auto die als gestolen opgegeven stond. De vrouw is voor nader verhoor ingesloten.

Auto in de tuin

UTRECHT Rond kwart over drie zondagmorgen werd de politie gezonden naar de Prinses Irenelaan. Daar had een 22-jarige automobilist uit Utrecht een ongeluk gehad.

De Utrechter reed vanaf de Pionstraat over de Prinses Irenelaan. In de bocht ter hoogte van het Vechtplantsoen verloor de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur en ramde een lantaarnpaal. Hierna reed hij verder over de stoep waarna hij met zijn auto tegen de achterzijde van een geparkeerd staande voertuig botste. Dit voertuig botste vervolgens tegen de daarvoor staande auto. Ondertussen draaide het voertuig van de Utrechter 90 graden om zijn as en kwam tot stilstand in de tuin van een van de huizen aan de Prinses Irenelaan. Alle autos raakten beschadigd. Uit de ademanalyse bleek dat de Utrechter teveel gedronken had; hij had een alcoholpromillage van 0.8. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie